Diamanten trouwjubileum voor Robert Casier en Paula Stroobant uit Torhout

Diamanten huwelijksjubileum Robert Casier en Paula Stroobant. © Foto JS
Redactie KW

In het woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds oktober 2012 verblijven, hebben Robert Casier en Paula Stroobant hun zestigste huwelijksverjaardag gevierd.

Robert, die uit Torhout afkomstig is, werd op 5 november 1935 geboren en Paula, die een Wijnendaalse is, op 16 april 1939. Ze trouwden in Wijnendale op 17 mei 1958 en kregen drie kinderen: Roland (overleden in 1992), Luc (overleden in 2016) en Els, die met haar man Lieven Vandevyver het Torhoutse restaurant d’Urville in de Ruddervoordestraat runt. Er zijn vijf kleinkinderen Tom Casier, Nicky Casier (+), Lisa Casier, Femke Casier en Laurens Vandevyver. De diamanten jubilarissen hebben ook drie achterkleinderen: Lobke, Dieuwke en Lona.

Robert heeft eerst een kleine twintig jaar – vanaf 1949 – in de schoenenzaak van Miel Verhaeghe in de Oostendestraat gewerkt en daarna onder meer in de voedingsgroothandel Panda van Pol Van Eygen in de Aartrijkestraat. Dat bedrijf werd in augustus 1969 helaas door een felle brand getroffen. Vanaf 1972 werd Robert metaalbewerker bij landbouwmachinefabrikant New Holland in Zedelgem (nu CNH). In juni 1987 ging hij met brugpensioen. Paula heeft in haar ‘jonge jaren’ een tijdje in de voorziening voor mensen met een beperking De Engelbewaarder in Aartrijke gewerkt, maar daarna legde ze zich volledig op het huishouden toe.

In zijn vrije tijd was Robert duivenliefhebber. Hij hield ook van kaarten en fietsen. Paula hielp bij het verzorgen van de duiven en wijdde zich aan breien, haken, koffiebabbels met vriendinnen, fietsen en van de kleinkinderen genieten. Het echtpaar heeft vele jaren in de Makeveldstraat op de wijk Don Bosco gewoond. Een afvaardiging van het stadsbestuur kwam de diamanten jubilarissen feliciteren en de traditionele geschenken uitreiken. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier