Diamanten jubileum voor Marie Reilhof en Roger Warnez uit Tielt

Het diamanten echtpaar woont dolgraag in Tielt. © Foto Nele
Redactie KW

Roger Warnez (85) en Marie Reilhof (84) vierden hun diamanten jubileum. De jubilarissen werden hartelijk ontvangen in Huis Mulle de Terschueren. Daarna vond het echte feest plaats.

Roger Warnez en Marie Reilhof wonen in Ronceval. Wanneer je die straat binnenkomt, zie je onmiddellijk hun versierde huis staan. De buren zorgden voor een versierde woning en vieren graag mee. Roger doet zijn verhaal: “Ik beleefde mijn jeugdjaren in het Tieltse. Ik kom uit een gezin van vijf kinderen en ik ging naar de Sint-Godelieveschool in Tielt. Na mijn schoolplicht vond ik mijn allereerste job. Ik was toen 14 jaar oud en kon aan de slag bij meubelzaak Firmin Verbeke langs de Kortrijkstraat in Tielt. Daarna vond ik mijn echte werk bij het meubelbedrijf De Eikel in Zwevezele. Tot aan mijn 57ste vervaardigde ik meubels”, zegt hij.

“Ik ben afkomstig van de Poelberg en ik ben de jongste van negen”, vertelt Marie. “Ik liep school op de Poelberg. Mijn ouders hadden een kruidenierszaak, zeg maar een kleine supermarkt. Dat was gelegen in de Putterijstraat. Ik hielp na mijn schoolplicht graag mee en tenslotte nam ik de zaak over.”

Fantastische buren

“Ik heb Roger leren kennen in september tijdens de Tieltse kermis in zaal Beiaard. In het zaaltje vond er een echt volksbal plaats. We konden het goed met elkaar vinden en besloten om te trouwen. Ons eerste thuis vonden wij in Zwevezele. Ik stopte met de kruidenierswinkel en ging aan de slag bij het meubelbedrijf De Eikel. Ik hielp mee met Roger om meubels op te wrijven en in te kleuren. Tijdens die periode bouwden wij ons eigen huis op De Hille. Later met de jaren wilden wij graag naar onze geboortestad terugkeren. We verhuisden naar Tielt, naar de Ronceval. Wij wonen hier dolgraag en hebben fantastische buren. Ze staan altijd voor ons klaar.” (NS)