Diamanten jubileum voor Franciscus en Christiana

Franciscus Snauwaert en Christiana Stragier werden samen met de familie ontvangen in Huis Mulle de Terschueren. © WME
Redactie KW

Franciscus Snauwaert en Christiana Stragier stapten op 27 juni 1958 in het huwelijksbootje in Emelgem. Onlangs vierden ze hun diamanten huwelijksjubileum.

Franciscus werd geboren op 19 juni 1936 in Tielt en is nu dus 82 jaar. Hij is afkomstig uit een landbouwersgezin en was de enige zoon. Christiana is 79 jaar. Zij werd geboren op 17 februari 1939 in Emelgem. Ze komt uit een gezin met nog een broer en twee zussen. Haar ouders runden een landbouwbedrijf. “Ik ken mijn man Franciscus al van in mijn kinderjaren”, herinnert Christiana zich nog. “Toen ik drie jaar was, speelden we al vaak buiten op de boerderij en we konden het toen al goed met elkaar vinden. We maakten nooit ruzie. We waren hechte vrienden.”

“Met ouder te worden, werd de vriendschap uitgebouwd naar een liefdesrelatie. We werden een koppel en uiteindelijk stapten wij vol overtuiging in het huwelijksbootje. We vonden onze thuis op de ouderlijke hoeve van Franciscus. Omdat hij de enige zoon was, namen wij het landbouwbedrijf over. De geliefde hoeve waar hij opgroeide werd onze hoeve. Ons gezin werd uitgebreid met drie dochters. De familie werd groter en er kwamen vijf kleinkinderen bij, waarvan vier jongens en één meisje. Momenteel zijn wij ouder geworden en onze gezondheid is ook ouder geworden. Het lukt nog, maar hier en daar komen de kwaaltjes toch naar boven. We wonen momenteel in de Felix D’Hoopstraat en ik hoop echt dat ik nog lang bij mijn man mag en kan blijven wonen. Wij zijn een goed paar, dat goed voor elkaar zorgt. Onze huwelijksverjaardag werd gevierd samen met onze dierbare familie. We kregen een leuke ontvangst in Huis Mulle de Terschueren”, besluit Christiana.

(NS)