Diamanten huwelijksjubileum voor Georges Casteleyn en Palmyre Dieryckx uit Torhout

Georges Casteleyn en Palmyre Dieryckx
Redactie KW

In Het Koetshuys op het kasteeldomein d’Aertrycke hebben Georges Casteleyn en Palmyre Dieryckx uit de Sneppestraat hun 60ste huwelijksverjaardag gevierd, een diamanten jubileum.

Georges werd op 21 april 1935 in Lichtervelde geboren en Palmyre op 4 november 1933 in Torhout. Ze trouwden in die stad op 9 april 1958 en kregen vier zonen: Paul (getrouwd met Karien Soenen), Geert (getrouwd met Bonnie Desmidt), Dirk (getrouwd met Christelle Devos) en Marc (getrouwd met Wendy Demuydt). Ze hebben tien kleinkinderen: Miguel Casteleyn (met Laurie Bogaert), Emmeline Casteleyn (met Dave Noiron), Circé Impens (met Steven Vandamme), Dennis Impens (met Debby Rombout), Celien Casteleyn (met Maarten Dejonckheere), Eva Casteleyn (met Matthijs Caerels), Wout Casteleyn, Yoni Casteleyn (met Eline Vandevoorde), Tiemen Casteleyn (met Zohra Vantyghem) en Egon Casteleyn. Er zijn ook drie achterkleinkinderen: Louis Noiron, Gilles Noiron en Abby Vandamme.

Georges heeft vanaf zijn 14de bij landbouwer Colpaert in Lichtervelde gewerkt en dit tot aan zijn 18 maanden legerdienst in 1954, 1955 en 1956 in het Duitse Siegen. Daarna trad hij als asfalteerder in dienst van de onderneming Raf De Vriese in Koolskamp. In 1962, toen hij 27 was, werd hij chauffeur-kraanman bij de Torhoutse stedelijke technische dienst en dit tot aan zijn pensioen in 1995. In zijn vrije tijd is Georges jarenlang voorzitter van voetbalploeg FC Stad Torhout geweest en vooral 27 jaar brandweerman in het Torhoutse korps. Hij klom op tot korporaal. Zijn vier zonen zijn ook allen bij de brandweer, net als vier kleinkinderen. Palmyre zorgt voor het huishouden, maar heeft in vervlogen tijden in Hostellerie ‘t Gravenhof gewerkt, in de Torhoutse feestzaal De Zwaan en bij haar zus in restaurant De Sneppe. Ze bakt fantastische pannenkoeken.

Nu is Palmyre nog altijd bestuurslid van de Snab’ers, de Senioren Nablussers van de Torhoutse brandweer. Bij die vereniging gaat ze samen met Georges maandelijks kaarten. Een ruime afvaardiging van het stadsbestuur kwam het diamanten paar feliciteren en geschenken overhandigen. Ook gedeputeerde Bart Naeyaert en minister Hilde Crevits waren present. Laatstgenoemde had daar een goede reden voor, want in de elf jaar dat ze Vlaams minister is, is haar chauffeur constant een zoon van Georges en Palmyre geweest: eerst Marc Casteleyn en nu al lange tijd Dirk.

(JS)