Diamanten huwelijksjubileum voor André Van Doorne en Georgette Adins: “Met vijftig broden op de fiets”

André en Georgette van de familie Van Doorne vierden hun 60ste huwelijksverjaardag. © MVD
Redactie KW

André Van Doorne (89) en Georgette Adins (88) uit de Waregemstraat vierden hun diamanten huwelijksjubileum. “Ik heb nooit gedacht dat ik dit nog zou beleven, ik was dertig toen ik trouwde”, vertelde André die zijn hele leven bakker was.

De familie Van Doorne is in de gemeente goed bekend. Drie broers volgden hun vader op als bakker en bouwden de zaak uit: Roger (+), Palmer en André.

Feestzaal Wit Paard

“Ik was na het nachtelijk bakken veel onderweg om aan de mensen brood te bezorgen. In het begin reed ik met de fiets rond en bij het vertrek had ik zo’n vijftig broden mee. Dertig in een mand achteraan op de fiets en langs weerszijden aan het stuur twee grote netten met daarin zo’n tien broden elk. In weer en wind reed ik door een groot deel van de gemeente (vooral de Molenhoek) en ook in Beveren-Leie. Mijn broer deed een andere ronde. Mijn vrouw zei op een bepaald moment dat ik beter een autootje zou kopen. Ik kocht een Opel en ik ben mijn hele leven bij dat merk en bij die garage in de Harelbekestraat gebleven.”

Georgette en André leerden elkaar kennen in feestzaal Wit Paard. “De zondagavond mochten wij uitgaan en daar ontmoette ik mijn Georgette. Niet te geloven dat dit meer dan zestig jaar geleden is.”

Burgemeester Claude Croes vertelde hoe André tijdens de broodronde bij veel mensen het brood gewoon op de vensterbank zette. De betaling gebeurde achteraf.

“Ik hoop dat jullie verder mogen genieten van jullie woning in de Waregemstraat. Wij hebben een geschenk mee van de gemeente en straks mogen jullie het guldenboek ondertekenen. Maar eerst leest schepen Accou het telegram van de vorsten voor”, vertelde de burgemeester nog.

Tijdens de receptie in feestzaal Sol Muna las kleindochter Astrid gelukwensen voor opa en oma voor. Daarna werd geklonken op het diamanten paar André en Georgette. (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier