Diamanten feest voor Albert Loosveldt en Jeaninne Beirnaert uit Tielt

Jeaninne Beirnaert en Albert Loosveldt vierden feest met hun familie. © WME
Redactie KW

Albert Loosveldt en Jeaninne Beirnaert stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje. Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werd het koppel hartelijk ontvangen in Huis Mulle de Terschueren.

“Ik ben een geboren en getogen Tieltenaar”, vertelt Albert (83). “Ik kom uit een gezin van twee kinderen en volgde het lager onderwijs in Tielt. Ik studeerde daarna nog voort en volgde een beroepsstudie in Gent en Brussel. Mijn ouders hadden een eigen kledingzaak op het marktplein in Tielt. Toen ik afgestudeerd was, hielp ik er mee. Samen met mijn broer werd kledingzaak Debeurs voortgezet. Iets later verhuisde de winkel naar de Kortrijkstraat en kreeg de naam van LB Men Shop. Het werd een herenkledingzaak, die ik openhield. Toen de tijd aangebroken was om op rust te gaan en ook omdat ik geen opvolgers had om de zaak voort te zetten, werd gestopt.”

Juwelierszaak

“Ik ben afkomstig van Deinze en kom uit een gezin van vijf kinderen”, gaat Jeannine (82) verder. “Ik liep school in Deinze en na mijn schoolplicht hielp ik mee bij mijn ouders. Mijn vader was goudsmid en ik groeide op in een juwelierszaak. Ik werkte dolgraag in het atelier en kreeg de smaak te pakken om later een eigen winkel op te starten. Na ons huwelijk was het zover. Ik richtte een eigen juwelierszaak op aan het marktplein in Tielt. Na een periode van vijf jaar verhuisde de winkel naar de Kortrijkstraat en kreeg de naam Juwelier Loosveldt-Beirnaert. Albert verkocht mannenkleding en op het pand ernaast verkocht ik juwelen.”

Drie kinderen

Het gezin breidde uit met drie kinderen. “Onze dochter Charlotte is gehuwd met Stefaan Ghesqueire en nam de juwelierswinkel in de Kortrijkstraat over. We hebben twee zonen: Bruno, die gehuwd is met Inge Van Betsbrugghe, en Domien. Onze familie werd al uitgebreid met vier kleinkinderen en één achterkleinkindje“, zeggen de jubilarissen Albert en Jeaninne tot slot.

(NS)