Diamant voor Hendrik Roelens en Johanna Corten uit Roeselare

(foto Jos) © (foto Jos)
Redactie KW

Hendrik Roelens en Johanna Corten vierden op 1 april 60 jaar huwelijk. Hun diamanten bruiloft is geen 1 aprilgrap, maar een bewijs van echte liefde. Het koppel vierde de huwelijksverjaardag met een weekend aan zee, een verrassing van de kinderen en kleinkinderen.

Hendrik Roelens uit Oostrozebeke zat in het leger, Johanna werkte als verpleegster in haar thuisstad Gent. Hendrik werd kind aan huis bij Johanna, door de vriendschap tussen hem en haar broer. “We waren niet meteen verliefd, het duurde wel even,” lacht Johanna.

De twee besloten eens af te spreken en toen sloeg de vonk over. Twee jaar later, op 1 april 1959, trouwde het stel. “Het was geen aprilgrap. Integendeel, het was een mooie dag”, lacht Hendrik. Twee jaar nadat ze getrouwd waren, werd hun eerste dochter geboren: Chantal. Twee jaar later volgde Patrick en nog eens twee jaar later kregen ze nog een zoon.

Carrière in Debaille

Kort nadat Hendrik en Johanna een koppel werden, zat Hendrik zijn legerdienst er op. Hij schreef een brief naar de directeur van zijn middelbare school met de vraag of hij werk had. Hij kreeg antwoord dat er veel werk voor hem was in veevoederbedrijf Debaille, waar hij meteen aan de slag ging. Daardoor besloot het koppel ook om in Roeselare een huis te zoeken. Johanna moest echter uit haar thuisstad Gent vertrekken, en dat was voor haar in het begin wat aanpassen.

“Ik voelde mij ongemakkelijk, ik kende niemand en vond ook niet meteen werk. Overal waar ik ging, werd meteen gevraagd van waar ik was. Omdat ik het hier gewoon zou worden, ging ik schilderen en boetseren. Dat deed ik in de academie hier in Roeselare. Nu is Roeselare echt mijn thuis en ik vind dat het hier goed is”, aldus de 83-jarige Johanna. Ook Hendrik bleef niet stilzitten. Hij werd op zijn 47ste voorzitter van de vzw Roeselaars Liefhebbersverbond. “Met 41 ploegen is dit een vzw die goed draait. Het is het ideale initiatief voor jongeren die willen voetballen maar niet in competitie. Ik doe het na al die jaren nog altijd met veel plezier”, zegt de 83-jarige.

Verrassingsweekend

Nu zestig jaar later viert het koppel het diamanten huwelijk. Na het ontvangst op het stadhuis, hadden de kinderen en kleinkinderen van het koppel nog een verrassing in petto. “Onze familie had een weekend naar zee geregeld voor ons. Het werd een fijn weekend waarin we terugblikten op ons huwelijk”, aldus Johanna.

Het gelukkige stel heeft alvast wel de sleutel tot een goed huwelijk: “Praat met elkaar. Ben je het ergens niet mee eens? Spreek dat uit. En eens goed ruzie maken, dat moet kunnen in een relatie. Ons huwelijk bestaat uit geven en nemen”, besluit Johanna. (SD)