Diamant voor Frans Vanderper en Simonna Muyllaert in Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Frans Vanderper en Simonna Muyllaert werden met hun gezin op het stadhuis uitgenodigd naar aanleiding van hun diamanten jubileum. Zestig jaar geleden, op 18 mei 1958, stapten ze precies dag op dag in het huwelijksbootje.

Frans Vanderper werd geboren op 16 februari 1932. Hij groeide op in Beveren in een gezin van vier kinderen. Zijn lagere school volgde hij in Aalbeke, daarna nog vier jaar in Moeskroen. “Op mijn zestiende trok ik naar de Artillerieschool in Brasschaat”, vertelt Frans. “Daarna werd ik zowat overal ingezet, ook in Duitsland, en dat tot ik trouwde en dat was op mijn 26ste. Nadien werkte ik mijn hele loopbaan in het Munitiedepot in Houthulst, waar ik op mijn 53ste met pensioen ging.”

Simonna Muyllaert zag het levenslicht op 17 september 1936 en groeide op in de Heropbouwstraat in Roeselare samen met haar twee zussen en drie broers. Na haar schoolperiode in de St-Elisabethschool zette ze haar eerste stappen op de werkvloer bij Weverij Verhaeghe die eerst aan de ‘Rondekom’ gevestigd was en later verhuisde naar de Groenestraat.

De jubilarissen beloofden elkaar eeuwige trouw op 18 mei 1958 en trokken in bij haar ouders, in de Heropbouwstraat waar ze tot op heden nog altijd wonen.

Drie kinderen

In 1961 kwam hun eerste telg Nadine ter wereld, twee jaar later volgde Geert en Filiep sloot het rijtje af in 1964. Frans en Simonna zijn ondertussen de grootouders van drie kleinkinderen Frederick, Romée en Louise. Sinds anderhalve maand zijn ze de overgrootouders geworden van Kobe.

Frans had drie hobby’s, gaan vissen bij de Paradijsvissers in Staden, met de vinken spelen in de Mooie Molen en samen met Simonna iedere derde zaterdag gaan manillen. “Ik ging wekelijks naar de hobbyclub en de turnlessen in Ten Elsberge. En het zonnetje, daar ben ik liefhebber van, ik geniet nog steeds van het zonnebaden”, vertelt Simonna.

Na hun ontvangst op het stadhuis gingen ze samen met hun familie gezellig tafelen in de Vespa’s in Rumbeke waar de voorbije zestig jaar afgesloten werden en de start naar briljant gemaakt is.

(EM)