Diamant voor accordeonist en puzzelaar

Puala en Alibert vieren hun 60-jarig huwelijksjubileum. © HDV
Redactie KW

Alibert Vandekerkhove en Paula Rosseel, die aan de Processiestraat op een appartement wonen, werden in het stadhuis ontvangen door een afvaardiging van het schepencollege voor de viering van hun diamanten huwelijksjubileum.

Aliberts eerste en laatste hobby is accordeon en orgel spelen. De passie is begonnen op zijn elfde toen zijn vader een kleine accordeon meebracht uit Frankrijk. Hij probeerde op het instrument te spelen en het bleek goed in de vingers te zitten. Hij mocht nu en dan eens mee naar een feestje om te gaan spelen. Alibert is een aantal jaar actief geweest in een balorkest. Nu speelt hij nog regelmatig thuis accordeon voor zijn echtgenote. Daarnaast tokkelt hij soms op zijn computer.

Paula werd geboren als vijfde kind uit een gezin van zes. Op haar zeventiende werkte ze bij senator Mulier. Ze breit, naait, kaart en puzzelt graag. In het huwelijk van Alibert en Paula, die elkaar leerden kennen in 1956 tijdens de Ommegangsfeesten in Bavikhove, werden vier kinderen geboren: Carine (59), Sabine (57), Danny en Martine (52). Ze hebben negen kleinkinderen: Stijn, Benedicte, Hannes, Timothy, Gylian, Sander, Rebecca, Gryffin en Glynis en vijf achterkleinkinderen: Nathan, Gabriëlle, Elise, Robyn en Suzannah. Het koppel houdt van reizen. Tenerife, Cyprus, Praag, Istrië waren mooie bestemmingen. Ze gingen onlangs nog samen met Rik en Carine naar Zweden om kleindochter Rebecca aan het werk te zien op het WK schaatsen. (YVW)