De liefde overwon voor Salvatore Faraci en Claudine Vinckier uit Beitem

(foto Jos)
Redactie KW

Salvatore Faraci en Claudine Vinckier waren te gast in het stadhuis naar aanleiding van hun gouden jubileum. Van schepen Marc Vanwalleghem kregen ze na zijn speech de bloemen en de cheque overhandigd en ze sloten af met een uitgebreide receptie.

Salvatore Faraci werd in Sicilië geboren op 2 juni 1942. Het gezin telde zeven kinderen. Op zijn 19de verhuisden ze naar het Noord-Franse Tourcoing om er te werken. Zijn studies mechanica maakte hij niet af en ging op zijn 15de werken. Als bouwvakker werkte hij achtereenvolgens bij de firma Naert, Vinckier en de laatste 24 jaar bij bouwonderneming Deruyck in Roeselare. Zijn echtgenote Claudine Vinckier zag het levenslicht op 19 januari 1947. “Ik was een stadskind”, vertelt ze. “We waren met drie kinderen en groeiden op in de Eikstraat. 13 jaar heb ik bij de firma Rapol gewerkt. Ze hadden een atelier in een oud stoffig gebouw op de hoek van de Bruggesteenweg en de Gitsestraat. Ik was stikster van werkkledij en eindigde in de Koornstraat.”

De jubilarissen leerden elkaar kennen in de Palma in Gits. “In Frankrijk kenden ze enkel het woord werken”, aldus Salvatore. “Ontspanning kenden ze niet en zo kwam ik de grens over om te gaan dansen waar ik Claudine leerde kennen.”

De ouders van Claudine waren niet opgezet met de Siciliaan maar het koppel zette door en de liefde overwon. Er ontstond een mooie romance en op 28 december 1968 beloofden ze elkaar eeuwige trouw. De jubilarissen kochten snel na hun huwelijk een huis in de Kortewagenstraat. Salvatore heeft het huisje eigenhandig omgebouwd tot een mooie woning. Het werd een warme thuis voor hun vier kinderen Mirella, Gianni, Stefano en Ann-Sophie. Ondertussen is het nageslacht uitgebreid met vijf kleinkinderen, Maxime, Fauve, Milan, Elena en Alexander.” Beiden zijn bezige bijen: Salvatore in de moestuin en Claudine gaat regelmatig bloemschikken en naait heel veel. Ook reizen hoort er bij. “Reizen bestaan meestal uit het bezoeken van familie van Salvatore, al een drietal keren hebben we zijn geboorteland bezocht. Ook in het zuiden van Frankrijk heeft hij familie.” (EM)