Christiane en Jeroom uit Zulte vieren diamanten jubileum: “We hebben altijd rustig geleefd”

Jeroom Vandeburie en Christiana Vande Velde vieren diamant. © MVW
Redactie KW

Tijdens de ontvangst en huldiging op het gemeentehuis, door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen, bleven Christiane Van de Velde (82) en Jeroom Vandebuerie (83) er als diamanten huwelijksjubilarissen rustig bij.

“We hebben altijd rustig geleefd en willen dat zo houden”, zegt Jeroom. “Ons trouwfeest vond plaats in de zaal Rossbrau in Zulte. Uit ons huwelijk werden de kinderen, Rik, Luc en Mia geboren. De familie telt drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.”

Jeroom was mecanicien. De laatste jaren van zijn actieve loopbaan werkte hij in de ‘Molens van Deinze’. Christiane werkte in de Lannac in Zulte, en werd na het huwelijk de trouwe huismoeder.

Jeroom deed ook veel vrijwilligerswerk. Heel wat aandacht gaat nu naar tv kijken. Christiane maakte vooral van breien en naaien een hobby.

Voetbal

Zoon Rik was niet alleen voetbaltrainer maar werd in Kruishoutem lange tijd geleden verkozen tot Eierboer. Hij was ook voetbaltrainer.

Dieter, de zoon van Rik, werd voetballer en kon na het vorige seizoen via de eindronde met Jong Zulte de promotie naar 1ste provinciale afdwingen. Hij is intussen gestopt met voetballen. Voor papa Rik en opa Jeroom was, tot op het einde van vorig seizoen, kijken naar het voetbal van Jong Zulte en de prestaties van Dieter, ook een middel om de vrije tijd in te vullen. (RMN)