Briljanten huwelijksjubileum voor Marcel en Simonne

© MVN
Redactie KW

Het echtpaar Marcel D’Alleine (geboren in Lo op 21 juni 1929) en Simonne Dewancker (geboren in Poperinge op 2 april 1930) uit de Blankenbergsesteenweg in Brugge vierde zaterdag haar briljanten huwelijksjubileum in de Residentie Ter Walle, waar het koppel nu woont.

Marcel en Simonne huwden in Poperinge op 9 juni 1953. Ze kwamen zeer snel na hun huwelijk in Brugge wonen, eerst in Christus Koning en later vele jaren in de Collegestraat. Na hun huwelijk kregen ze drie zonen met Johan, Herman en Geert. Intussen zijn er ook al zeven kleinkinderen en één achterkleinkind.

Marcel kon na zijn legerdienst onmiddellijk aan de slag als bediende bij de toenmalige Generale Bank. Hij was achttien jaar lang penningmeester van de Seniorenvereniging van BNP Paribas Fortis. Simonne werkte tot voor haar huwelijk in een bedrijf dat hop verhandelde. Na haar huwelijk stopte ze met werken en stond ze in voor de opvoeding van de drie kinderen. Het koppel trok graag op reis met de kinderen, waarbij ze telkens gingen kamperen. Ze trokken graag naar de Franse kust, maar nog liever naar het kanton Wallis in Zwitserland om met het ganse gezin mooie bergwandelingen te maken.

Door een verminderde mobiliteit van Marcel werd de woning in Assebroek verkocht en verblijven ze nu in Ter Walle, waar hij graag wandelt in de tuin, terwijl Simonne aan de plantjes werkt op het balkon van hun appartement. Ze kijken graag televisie en daarbij gaat hun voorkeur uit naar Duitse muziekprogramma’s. Het was de Brugse burgemeester Renaat Landuyt die het koppel ging feliciteren met het briljanten huwelijksjubileum.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier