Briljant voor Tielts koppel Roger Devlieger en Antoinette De Volder

Roger Devlieger en Antoinette De Volder vierden hun 65-jarig jubileum. © Foto WME
Redactie KW

In de schijnwerpers staan Roger Devlieger en Antoinette De Volder liever niet, toch verdienen ze dat. Een gouden koppel dat altijd ten dienste staat. Met hun naaste familie vierden ze hun 65-jarig huwelijksjubileum in Mulle de Terschueren. “Graag nog samen lang gezond en gelukkig blijven”, klinkt het.

Ja, Antoinette. Je staat met manlief Roger en de hele familie in de krant. “Ze houden niet van aandacht, maar ze verdienen dat. Meer dan wie ook“, zeggen de drie kinderen. Roger Devlieger werd in Oostnieuwkerke geboren op 26 september 1926. Thuis waren ze met drie kinderen. Tot zijn 15de volgde Roger les aan de Maristenschool in Moeskroen.

Het gezin van vader en moeder Devlieger kwam later op De Flesse wonen. “Vader Roger was enkele jaren paardenknecht op een boerderij. Later werkte hij achtereenvolgens bij de gieterij Goethals in Kortrijk en de gieterij Vuylsteke in Roeselare. Na ruim tien jaar bij Plettinck in de Stationstraat te werken, trok hij naar Bekaert in Aalter, waar hij tot zijn brugpensioen in 1983 heeft gewerkt.”

Mooie meisjes

In Pittem werd op 12 februari 1926 Antoinette De Volder geboren. “Moeder Antoinette groeide in een groot gezin met tien kinderen op. Na enkele jaren verhuisde het gezin ook naar Tielt. Antoinette werkte tot ze kinderen kreeg in de zijdefabriek Dubaere in Tielt. “Daarna bleef ze thuis om voor de kinderen te zorgen.”

Roger en Antoinette leerden elkaar kennen door Antoon, de broer van Antoinette, die bevriend was met Roger. Toen ze een spelletje darts speelden op café kwamen plots een aantal mooie meisjes binnen. “Dat zijn mijn zussen”, riep Antoon. Toen had Roger al een oogje laten vallen op Antoinette. Ze hadden nog zes jaar verkering en trouwden op 9 januari 1953, nu 65 jaar geleden. Het koppel woonde eerst in de Stedemolenstraat, vervolgens al tientallen jaar in de Rozenlaan, waar ook heel wat familie in de buurt woont.

Herstellingen

Het koppel heeft drie kinderen: Patrick (getrouwd met Lies Alen), Christa (getrouwd met Stefaan Verkest) en Geert (getrouwd met Carine Vanderbeken). Er zijn zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. “Dat zijn uiteraard hun oogappels. De hele familie hangt heel goed aan elkaar. Papa Vliegers is heel goed bekend om al het goede en mooie dat hij doet. Niks was en is hem te veel. Hij doet herstellingen, boodschappen, rijdt rond… Hij staat altijd klaar. Ook moeder Antoinette heeft een hart van goud. Ze deed vroeger vaak herstellingen en helpt overal waar het kan.”

(LVA)