Briljant voor Pieter Rommens en Bernice Nottebaert uit Roeselare

(Foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

Pieter Rommens en Bernice Nottebaert vierden onlangs hun briljanten bruiloft in het gloednieuwe wzc Hardoy in Ardooie waar ze sinds een jaar hun intrek namen. Namens de stad Roeselare werden ze gefeliciteerd en in de bloemetjes gezet.

Voor hun verhuizing naar het wzc Hardoy in Ardooie woonden Pieter Rommens (91) en zijn echtgenote Bernice Nottebaert (86) in de Handelstraat in Roeselare. Daar hadden ze tot met hun pensioen hun eigen atelier waar hoofdzakelijk damesconfectie werd gemaakt. Pieter werd geboren in Roeselare en groeide er ook op. Bernice was afkomstig uit Zwevegem. Tijdens haar schoolperiode op het pensionaat in Ukkel kwam ze door haar beste vriendin in contact met Pieter die een kennis was.

Damesconfectie

Hun romance bleef bloeien en de jubilarissen beloofden elkaar eeuwige trouw op 30 mei 1953. Na hun huwelijk gingen ze op het Kerkplein in Rumbeke wonen. Pieter was handelsvertegenwoordiger in textiel waar de zaak gevestigd was in de Hendrik Conciencestraat. Vijf jaar later verhuisden ze naar hun eigen atelier in de Handelstraat en waren gespecialiseerd in damesconfectie.

Samen hebben ze drie kinderen, Paul is professor en chirurg in Mainz in Duitsland, Marie-Anne verbleef veel in het buitenland voor haar werk bij Jetair en Benedicte zette de textielhandel verder in Litouwen. Uit hun nageslacht werden acht kleinkinderen geboren. “Ik ben heel fier op wat ze bereikt hebben”, zegt Pieter, “alhoewel ze allemaal ver uitgevlogen zijn.”

Vroeger gingen Pieter en Bernice graag wandelen en fietsen en waren lid van de Golf Club de Palingbeek.

“Maar onze grootste hobby is elkaar graag zien en voor elkaar zorgen”, zegt Pieter trots. (EM)