Bissegemnaar Arthuur Bekaert (89) overleden

Redactie KW

Op zaterdagmorgen 3 februari is Arthuur Bekaert overleden in Kortrijk. Arthuur werd geboren in Kortrijk en groeide op in de Tuinwijk in Bissegem. Hij werd net geen 90 jaar.

Tijdens de oorlogsjaren woonde hij een tijd in de Rekollettenstraat in Kortrijk, maar daarna kwam hij terug naar Bissegem. Hij bleef er de rest van zijn leven wonen. Samen met zijn echtgenote Marie-José Ver Eecke woonde hij in de Wevelgemse Voetweg die later de Remi Vermandelestraat werd. Het koppel verhuisde een tijdje geleden naar een assistentiewoning in Bissegem en na het overlijden van Marie-José vorig jaar trok Arthuur naar woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem.

De kinderen zijn Marleen (met Philippe Carrissemoux, Bissegem), Philippe (met Katrien Laridon, Bissegem) en Geert (met Ilse Blauwblomme, Bissegem). Er zijn zes kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Arthuur werkte in de administratie en op het laatste van zijn loopbaan was hij vertegenwoordiger voor Bureelwerk en voor Jacqmotte.

Hij was een tijd bestuurder bij de Goedkope Woning. Jarenlang ging Arthuur met zijn gezin kamperen in Luxemburg. Ook een kaartje leggen op zondagvoormiddag deed hij graag. Doordat zijn zus – wijlen Elvier Bekaert – missiezuster was, zette Arthuur zich samen met zijn echtgenote en de familie jaren in voor de missiefeesten in Bissegem. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 9 februari om 10.30 uur in de Sint-Audomaruskerk. (EDB – Begr. Ingrid Rigole, Bissegem)