Bekende Watermolenaar André Soenens overleden

© GF
Redactie KW

André Soenens is op donderdag 7 december op 85-jarige leeftijd in het Kortrijkse AZ Groeninge overleden. De Watermolenaar woonde in de Izegemsestraat in Heule en was bijna 60 jaar gehuwd met Mireille Meersschaert.

André groeide op in de Roeselaarsestraat in Heule. In zijn jeugdjaren was hij actief bij de KAJ, ook op gewestelijk vlak, terwijl zijn toekomstige echtgenote lid was van VKAJ. Om een bedevaart naar Rome te bekostigen, werd een zogenoemde fancyfair georganiseerd in speelplein De Warande. Daar was het dat de vonk oversloeg. In 1959 stapten ze in het huwelijksbootje. Ze gingen in de Izegemsestraat wonen en vier jaar later bouwden ze een eigen woonst in dezelfde straat.

Gevuld verenigingsleven

André had in het VTI een opleiding houtbewerking gevolgd en ging in die sector aan de slag. De firma waar hij werkte, ging echter daags voor zijn huwelijk failliet. Gelukkig vond hij algauw een nieuwe baan, eerst als bode, nadien als loketbediende bij CM. Door examens werkte hij zich verder op. Hij schakelde over naar de bank BAC (nadien BACOB), werd kantoorhouder in Kortrijk en nadien directeur in de Wijngaardstraat in Kortrijk.

André was maar zelden ‘s avonds thuis, want hij zette zich in voor tal van verenigingen, hoewel hij niet graag op het voorplan trad. Onder andere was hij bestuurslid van KWB Heule-Watermolen en later lid van Okra. Hij werd gehuldigd toen bijna 60 jaar wijkmeester was bij KWB. Verder zong hij bij het Sint-Godelievekoor – hij hield erg van Gregoriaans maar was ook grote fan van Nana Mouskouri – en was op de parochie medewerker voor o.a. 11.11.11, Broederlijk Delen en de Kerstgave. Daarnaast vond hij nog de tijd, samen met zijn echtgenote, voor zijn moestuin. Ook met pensioen zat hij nooit stil: hij verrichtte heel wat werk voor de huizen van zijn kinderen sprong hij altijd graag bij.

Hartinfarct

André was vader van zes kinderen: Hilde (getrouwd met Bernard Willaert, Heule), Ann (Kortrijk), Lieven (met Nancy Verbeke, Gullegem), Trui (Kuurne), Steven (met Sophie Debrouwere, Bissegem) en Greet (met Patrick Garré, Spiere). Samen zorgden zij voor 11 kleinkinderen.

Op 10 november werd André in het ziekenhuis opgenomen maar mocht na vijf dagen weer naar huis. Toen hij thuis getroffen werd door een hartinfarct, moest hij echter opnieuw opgenomen worden en na complicaties is hij er overleden.

De afscheidsdienst heeft plaats op donderdag 14 decemberom 10.30 uur in de Sint-Godelievekerk in Heule-Watermolen.

(NOM-Begr. Bloyart)