Bekende Vichtenaar Martin Windels (64) overleden

Redactie KW

Muzikant, volksvriend en gitarist Martin Windels is op 64-jarige leeftijd in zijn woning in Vichte overleden. Hij is de zoon van Laurent Windels en Marie-Louise Depoortere. Zijn moeder was een dochter uit het vroegere café Lisbonna op de hoek van de Pontstraat en Klijtstraat in Deerlijk.

Martin groeide op in zijn Vichte. Hij werd metselaar en maakte van de muziek en het gitaarspelen zijn grote hobby. Hij speelde in vele groepjes en is in de regio goed bekend voor zijn optredens. Hij leidde een apart leven en was graag bij de mensen. “Een hart als een koekebrood en iemand die niemand kwaad zou doen”, vertelde een familielid.

Hij was elke dag met de fiets op ronde. In zijn stamkroegen had hij alleen maar vrienden. “Martin hield van zijn familie en hij bezocht geregeld zijn bejaarde tantes die in de streek woonden.” Hij wist als ‘fietsende krant’ alle nieuwtjes uit Vichte en die vertelde hij graag verder. Hij droeg graag oude kleren en schoenen en op het containerpark in Vichte wist men wie een oude fiets van doen had. Woensdag was er in de Sint-Stefanuskerk van zijn Vichte een afscheidsviering. Op het gedachtenisprentje stond een tekst van zijn neef Stijn met onder meer: “Je metste lange muren, draaide iedere steen acht keer om opdat het resultaat perfect zou zijn. In jouw wereld was daar tijd voor. Je zag het leven anders. Het tempo van de wereld werd steeds sneller en dat vond je maar niets. Je had tijd voor jouw medemens, had nog tijd voor een praatje met gelijk wie. Je had geen smartphone of computer nodig die jouw leven zou bepalen. Toch deed je alles op jouw eigen manier en werd je in Vichte zeer populair. Iedereen kende je als Stré. Je zorgde voor jouw katten alsof ze jouw kinderen waren. Zij kregen iedere dag verse doosjes uit de winkel. Je hield van het leven, de mensen en de natuur. Je was een mens, een artiest tussen het volk. Je kon zonder podium de mensen bekoren. Je zal gemist worden en velen zullen vaak aan je denken als ze het glas heffen in een kroeg waar je vaak bent geweest. Ik hoop dat je in de hemel de tijd zal vinden om samen te musiceren met John Lennon, Elvis Presley en Bon Scott. Laat hen maar eens zien welk talent hier beneden werd miskend.” (MVD – Uitvaart Vandercruyssen)