Annie Van den Buerie en Elie Rogiers vieren gouden huwelijksjubileum

Elie Rogiers en Annie Van den Buerie vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis. © MVW
Redactie KW

Annie Van den Buerie (71) en Elie Rogiers (73) vieren hun gouden huwelijksjubileum. Voor die gelegenheid werden ze door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen ontvangen en gehuldigd op het gemeentehuis.

Ze beloofden elkaar 50 jaar geleden in Olsene trouw voor het leven. Ze zijn daar ook blijven wonen. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren: Anja en Kurt. Er zijn vier kleinkinderen: Branko, Colin, Zion-Noah en Romy.

Het huwelijksfeest vond plaats in de zaal De Zwaan in Olsene. Voor Elie was het beroep als garagist en in tweede orde zijn job als voetballer de rode draad in zijn leven. Hij voetbalde bij SK Deinze en Cercle Brugge. Hij was lange tijd een stuwende kracht en raadgever bij Olsene Sportief.

Dat is verleden tijd, maar niet vergeten. Dat de voetbalsport de familie in de greep hield, blijkt uit het feit dat zelfs enkele kleinkinderen zich ook profileerden als gedreven voetballers. Zo is, ook voor Elie en zijn echtgenote Annie, de band met het voetbal ergens gebleven.

“De kleinkinderen zien voetballen is een hobby”, zegt Elie Rogiers. “Voor mijn echtgenote is werken in de tuin dat ook. Ik help haar af en toe in de tuin. Annie is ook betrokken bij ziekenzorg.

Eigen garage

Elie had tijdens zijn actieve loopbaan de handen vol in de garage-carrosserie Rogiers in Olsene. Annie was voor hem in de garage een trouwe medewerkster.

De geboorte van de kinderen waren momenten om te koesteren, de geboorte van de kleinkinderen maakte het familiegeluk nog groter. Ook na 50 jaar huwelijk blijven de jubilarissen gehecht aan Olsene. Ze voelen zich goed in de Groeneweg. (RMN)