Angèle Vankemmel (100) ging pas met pensioen als op haar 85 jaar

Angèle Vankemmel wist zich op haar honderdste verjaardag goed omringd door politici, personeelsleden, familieleden en medebewoners van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth. © BVO
Redactie KW

Angèle Vankemmel werd vrijdag in de bloemetjes gezet voor haar honderdste verjaardag.

Angèle was het feestvarken op haar afdeling in het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in de Zwaluwenstraat, waar ze al enkele jaren woont. Angèle Vankemmel werd op 3 november 1917 geboren in Moorslede en trouwde nooit. Ze was jarenlang huishoudster bij een familie in het Antwerpse. De jarige zorgde er voor de kinderen en deed er de was en de plas.

Pas bij het overlijden van de moeder des huizes, ongeveer 15 jaar geleden, legde Angèle er haar taak neer. Omdat haar zus destijds in het Thermae Palace hotel werkte, kwam Angèle uiteindelijk in de Christinastraat van Oostende wonen. Met de honderdste verjaardag in zicht, drong een verhuis naar woonzorgcentrum Sint-Elisabeth zich op. Daar bezoekt haar nicht Martine uit Bornem haar tante regelmatig. Zelfs als honderdjarige blijft Angèle Franstalige boeken verslinden. Ze houdt ook van de hond van Sint-Elisabeth, die bij vele bewoners voor verstrooiing zorgt.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier