Albertine en Roland uit Zulte vieren goud: “We gaan graag op reis naar Turkije”

Roland Mortier en Albertine Vande Walle vierden hun vijftigste huwelijksverjaardag met de familie. Ook een ontvangst op het gemeentehuis hoorde erbij. © MVW
Redactie KW

Albertine Vande Walle (75) en Roland Mortier (74)werden op het gemeentehuis gehuldigd als gouden huwelijksjubilarissen. Zij luisteren naar wat burgemeester Simon Lagrange had te vertellen.

Ze zijn alle twee afkomstig uit West-Vlaanderen: zij van Aarsele, hij van Sint- Baafs-Vijve. Na hun huwelijk in Aarsele, vonden zij een woning in Zulte. Zij hebben het daar al 50 jaar naar hun zin.

Oost-Vlaanderen verlaten om terug te keren naar de heimat is niet aan de orde. Uit het huwelijk werden twee kinderen geboren: Pascal en Davy. Er zijn ook vier kleinkinderen. “We werkten wel alle twee in West-Vlaanderen. Ik als ingenieur in een machinebouwbedrijf in Izegem, mijn echtgenote als bediende in de Carrefour in Waregem Voor ons beiden is dat al lang verleden tijd. We genieten nu van de derde leeftijd”, aldus Roland.

Al sinds zijn studententijd speelt Roland saxofoon. “De liefde voor de saxofoon is gebleven en ik hoop nog lange tijd dit instrument te kunnen bespelen.” Het gouden paar gaat op reis, al is dit nu wat minder. “Onze oudste zoon heeft een appartement in Turkije. Logisch dat wij af en toe naar Turkije trokken.” (RMN)