Afscheid van Torhoutenaar Gerard Deneweth

© Foto JS
Redactie KW

Gerard Deneweth uit de Ruddervoordestraat is op 23 januari op 85-jarige leeftijd in het Sint-Rembertziekenhuis overleden.

Hij werd op 26 maart 1932 in Torhout geboren en was de weduwnaar van Jacqueline Vanbelle, die in 2015 gestorven is. In 2014 vierden ze hun zestigste huwelijksverjaardag. Ze kregen vijf kinderen: wijlen Luc (weduwe Nicole D’Artois), Francine (getrouwd met Dirk Sinnaeve), Dirk (getrouwd met Anniek Casteleyn), Karin (getrouwd met Peter Seynaeve) en Johan (getrouwd met Marleen Dedier). Er zijn acht kleinkinderen Charlotte, Cedric, Stijn, Niels, Jelle, Wietse, Hannes en Fran en twee achterkleinkinderen: Nanou en Mathis.

Gerard is vijfendertig jaar militair bij de luchtmacht geweest. Hij was als technicus gespecialiseerd in vliegtuigmotoren en klom op de vliegbasis van Koksijde op tot adjudant en loodsoverste. Hij sleutelde onder meer aan de Seaking-helikopters. In 1986 is hij met pensioen gegaan. Hij mocht diverse eretekens in ontvangst nemen. In zijn vrije tijd was Gerard sinds 1972 penningmeester van de Torhoutse wielerclub Door Eendracht Sterk. Hij is ook jarenlang stadsgids geweest – vanaf 1990 – maar was daar nu mee gestopt. Altijd had hij een gevatte opmerking klaar. ‘Voor een verzetje hebben we Denewethje’, zeiden zijn vrienden. De uitvaartdienst had plaats op dinsdag 30 januari in de Sint-Pieterskerk. (JS-Begr. Rommelaere)