Eerste sportfestival WILL in Kortrijk een succes

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Met duizend bezoekers op de eerste dag blijkt sportfestival WILL in Kortrijk Expo aan te slaan bij de sportievelingen. Roberto Martínez, bondscoach van de Rode Duivels, en wereld-, olympische en Europese kampioene zevenkamp Nafi Thiam mochten de spits afbijten voor een bomvolle zaal.

“We zijn erin geslaagd om er een echt festival van te maken”, vertelt organisator Matthias Lievens van WILL. “Bezoekers checken de line-up en stellen zelf hun festivalprogramma samen. En blijkbaar maken ze ook veel reclame, want de ticketverkoop blijft aantikken. Maandag gingen we nog uit van een vijfhonderdtal bezoekers, nu staat de teller al op duizend.”

Het initiatief is ontstaan op vraag van Kortrijk Expo dat wilde inspelen op de sportieve tendens. WILL mikt op een breed publiek, van beginnende tot semi-professionals.

“Onze testzone valt ook in de smaak. Bezoekers kunnen er hun fietspositie laten opmeten, even op de tanden bijten bij een lactaattest of de ideale zwemslag oefenen in ons zwembad. Bijna tachtig procent van alle plaatsen zijn al gereserveerd. Vooral het zwembad kent veel succes”, aldus Lievens.

Zondag komen onder meer ex-hoogspringster Tia Hellebaut, zwemmer Pieter Timmers en Jan Frodeno, wereldrecordhouder triatlon, langs. Zondag zendt Studio Brussel live uit vanop het festival.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier