Zussen Feryn zoeken makers met ambitie voor ‘Lokaal Boetiek’

De zussen Yanne, Mira en Lize Feryn. © GF
Redactie KW

Onder de naam ‘Lokaal Boetiek’ organiseert Lokaal vzw in het najaar een beurs voor Belgische makers in Aalst, Deerlijk en Roeselare. Samen met Atelier Feryn gaat ze daarvoor op zoek naar creatief talent.

Lokaal is bekend van Lokaalmarkt, een wekelijkse boerenmarkt met bar en kinderatelier. “Op Lokaalmarkt brengen we boeren en consumenten met elkaar in verbinding”, zegt Sjarel Buysschaert, een van de oprichters van Lokaal vzw. “Met Lokaal Boetiek doen we hetzelfde voor mensen die met een ambacht bezig zijn. Het is een logische verdere stap in ons verhaal.”

Voor de organisatie van Lokaal Boetiek slaat Lokaal de handen in elkaar met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van de zussen Yanne, Mira en Lize Feryn. “Ze zijn zelf heel gepassioneerd met hun werk bezig. Ze weten dus precies wat mensen die mooie en kwaliteitsvolle dingen maken in zo’n beurs zoeken”, zegt Sjarel Buysschaert.

Alle soorten makers zijn welkom op Lokaal Boetiek, van lederbewerkers en keramiekateliers tot textielontwerpers, juwelenmakers of houtbewerkers. De focus ligt op mensen die van hun ambacht ook hun beroep hebben gemaakt. Maar ook opkomend talent, dat de stap (nog) niet gezet heeft, krijgt een kans.

Stevige communicatiecampagne

Het voordeel voor de makers? “Veel kleine maken samen een grote“, zegt Buysschaert. “We geven die vele zelfstandigen de kracht van een groter bedrijf. De deelnemers mogen ook rekenen op een stevige communicatiecampagne, waarbij we ook de community’s van Lokaalmarkt en Atelier Feryn zullen aanspreken.”

Uit alle inzendingen maakt de organisatie samen met een jury een selectie. Die jury bestaat onder meer uit Katrien Vanderlinden (Wonderwalls, Wonen.tv, Canvas), Mickael Karkousse (Goose) en Filip Sobry (d’artagnan).

Lokaal Boetiek vindt plaats op 18 november in Deerlijk, 25 november in Roeselare en 2 december in Aalst, in samenwerking met de Nationale Loterij en vdk bank. Makers kunnen hun kandidatuur inzenden tot en met 21 september. De selectie wordt begin oktober bekendgemaakt. Alle info op www.lokaalboetiek.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier