Rubriek Economie

"Zeebrugge is het best geschikt om de brexit op te vangen"

14/01/18 om 11:20 - Bijgewerkt om 11:19

Op woensdag 17 januari vindt de nieuwjaarsreceptie van de Zeebrugse havengemeenschap (APZI, MBZ en De Kring) plaats. Een uitstekend moment dus om Marc Adriansens, voorzitter van APZI, al even te laten vooruitblikken op het nieuw jaar. Moderator tijdens de receptie is Terzake-journalist én De Slimste Mens Ter Wereld 2017 Xavier Taveirne. "We doen een beroep op hem om minister Ben Weyts ervan te overtuigen om snel over de bouw van de tweede zeesluis te beslissen."

Het jaar 2017 stond voor de Zeebrugse haven ongetwijfeld in het teken van de brexit. "Een jaar van voorbereiding om de haven brexitproof te maken", klinkt het bij Marc Adriansens. "Wat de uitkomst ook is, de haven van Zeebrugge zal haar klanten op de best mogelijk manier helpen om de goederenflow tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese continent zo vlot mogelijk te laten verlopen. Zeebrugge zal de beste keuze zijn om de goederenstroom zowel fysiek en operationeel te behandelen als documentair en digitaal te begeleiden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!