Yaëlle Desmidt opent ijs- en wafelzaak Glacier Festival in Tielt

Yaëlle Desmidt is het gezicht van Glacier Festival in Tielt. © Foto VVC
Redactie KW

Glacier Festival startte zes jaar geleden in Knokke onder leiding van Mario Marreel en zijn echtgenote Agnes. Andreas Marreel nam de zaak van zijn ouders over en startte een vennootschap met Amaury (20), de broer van Yaëlle.

Yaëlle woont in Knokke, volgde hotelschool Spermalie en werkte 3,5 jaar als verantwoordelijke in een Italiaans restaurant in Knokke. Ze boekte de reservaties, deed personeelszaken en werkte in het restaurant.

Ook taarten

Toen haar broer zich engageerde bij Glacier Festival en het idee kwam een zaak te openen in Tielt wilde ze in het verhaal meestappen. “Ik hou de zaak open sinds de Tieltse Feesten omdat ik Glacier Festival wil helpen uitbouwen en uitbreiden”, zegt Yaëlle. Alles is huisbereid en men kan ook taarten bestellen voor huwelijken, verjaardagen en geboortes. “We verkopen ook liters en halve liters ijs om mee te nemen. Naast de bekende smaken verkopen we ook exclusieve bereidingen zoals pistache, hazelnoot, grootmoeders appeltaart, beurre salée, New York cheesecake, amaretto, merengue…”

Momenteel zijn er drie Festivalzaken met elk hun specialiteiten. In Tielt vindt men er ijs en wafels, in Knokke ijs, wafels en pannenkoeken en in Deinze ijs, pralines en wafels. Vanaf september komt er een zaak bij in Aalter waar men ijs, pralines, wafels en pannenkoeken zal vinden.

Glacier Festival is in Tielt enkel gesloten op maandag en is terug te vinden via Facebook.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier