Xplore Bruges moet toeristen met tablet of smartphone door Brugge gidsen

Redactie KW

Vlaams toerismeminister Ben Weyts en Brugs burgemeester Renaat Landuyt hebben dinsdagochtend de app Xplore Bruges gelanceerd.

Hett nieuwe mediaplatform, een primeur voor Vlaanderen, laat Bruggelingen en toeristen kennismaken met de rijkdom en de diversiteit van het Brugse erfgoed.

Via één gratis app kan iedereen zowel thematische stadswandelingen als museumtours downloaden. De meeste tours worden in vijf talen aangeboden. Er zijn stadswandelingen, een museumtour in het Sint-Janshospitaal en een fietsroute. Bij de stadswandelingen lopen toeristen in de voetsporen van Hans Memling, Guido Gezelle of Hans Memling.

In het Sint-Janshospitaal vervangt deze nieuwe multimediagids de vroegere audioguides. Stap voor stap zullen ook de andere stedelijke musea tours aanbieden via Xplore Bruges. Die app kan gratis gedownload worden, inclusief offline kaart van Brugge, via Google Play en App Store. Bijgevolg kunnen de gebruikers de tour volledig offline kunnen raadplegen. Ze hebben geen mobiel internet nodig om de tour in de stad of het museum te bekijken.

(SVK)