XL Video uit Oostende in Amerikaanse handen

De hoofdzetel van XL Video is gevestigd in de John Cordierlaan in Oostende. (Foto RB)
Redactie KW

Het Oostendse bedrijf XL Video is overgenomen door de Amerikaanse Production Resource Group (PRG).

XL Video werd in 1995 opgericht en groeide doorheen de jaren uit tot ‘s werelds meest vooraanstaande leverancier van videodiensten. Supergroepen als Kings of Leon, Coldplay en U2 doen voor hun Concerttournees een beroep op XL Video. Het bedrijf werd al meermaals onderscheiden voor de creatieve video-oplossingen op het gebied van concerttours, auto- en bedrijfsevenementen, tentoonstellingen, beurzen, televisie, sport, theater en kunst. Het bedrijf is sinds 2006 in Oostende gevestigd.

Tot nu toe was de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv voor 47% eigenaar van XL Video. Dat aandeel wordt nu verkocht. De overname zal naar verwachting nog voor eind juni worden afgerond. Zodra de overname rond is, worden alle vestigingen van XL Video onderdeel van het internationale PRG-netwerk, dat uit ruim 40 vestigingen in de belangrijkste steden bestaat.

“We hebben als XL Video een belangrijke rol gespeeld bij veel bekende concerttours en werkten wereldwijd mee aan televisieshows en grote auto- en bedrijfsevenementen,” vertelt Lucas Covers, ceo van XL Video. “Onze klanten verlangen én verwachten steeds meer van een standaard videoproductie. Door verder te gaan onder de naam PRG zijn we in staat om hun verwachtingen te overtreffen en zullen we de lat voor videoproducties telkens weer hoger leggen.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier