Rubriek Economie

Wisselkoersen doen omzet staaldraadproducent Bekaert dalen

09/05/18 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:22

Staaldraadproducent Bekaert heeft in het eerste kwartaal van 2018 de geconsolideerde omzet met 1 procent zien dalen tot 1,05 miljard euro. "Zeer ongunstige wisselkoersschommelingen" wogen op de omzet, zo blijkt woensdag uit de resultaten van januari-maart.

Wisselkoersen doen omzet staaldraadproducent Bekaert dalen

© BELGA

Zonder het effect van de duurdere euro en de negatieve impact van een desinvesteringen in Brazilië, waar een entiteit geïntegreerd werd in een joint venture met ArcelorMittal, is er sprake van een organische omzetgroei van 7 procent.

Niet alleen de goedkopere dollar speelt Bekaert parten, ook een daling van de koers van de Chinese yuan en de Chileense peso wogen door. De wisselkoerseffecten zorgden voor een negatieve impact van 6 procent op de omzet.

Hogere prijzen voor walsdraad en de prijsmix voegden 6 procent toe aan de omzet. Het doorrekenen van een hogere prijs voor walsdraad aan de klanten tastte anderzijds wel de volumes aan in sommige sectoren. "Alles samengenomen voegde de volumegroei 1 procent toe aan de omzet dankzij aanhoudende groei in de automobielsector, de mijnbouw en de gespecialiseerde staaldraadmarkten."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!