Winterbar Wünderbar palmt de Blauwe Hoeve in Kortrijk in

Philip Polfliet en Samuel Carpentier: "Niemand in onze familie heeft nog ski's op zolder." ( © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Pop-upwinterbars zijn in. Vanaf volgende week wordt ook de Blauwe Hoeve, aan het kruispunt aan café ‘t Kanon in Kortrijk, getransformeerd tot een skichalet. Organisatoren Philip Polfliet en Samuel Carpentier werden verliefd op de locatie toen ze er een supportersdorp uitbaatten tijdens het WK voetbal.

Skilatten aan de muren, livemuziek en een sneeuwlandschap. Philip en Samuel doen er alles aan om hun bezoekers te laten geloven dat ze zich ergens in de Alpen bevinden. Op dit moment is hun Wünderbar nog volop in opbouw, maar vanaf 15 november kan je er genieten van warme chocolademelk en pannenkoeken. Kinderen en honden zijn ook welkom.

“Uiteindelijk komt er hier een mooi restaurant. Maar de verbouwingen daarvoor starten pas in maart”, weet Philip. “Wij waren al snel zeker dat we opnieuw iets met het gebouw wilden doen. De locatie zo midden in het groen is prachtig. We zijn dan ook snel tot een overeenkomst gekomen met de eigenaars.”

“Ons doel is echt om mensen te doen geloven dat ze zich ergens in de bergen bevinden”, vult zijn collega aan. “Aan de ingang bijvoorbeeld komt er een rek te staan vol ski’s. We gaan al weken elke Kringloopwinkel in de provincie af om er genoeg te vinden om dat rek te vullen“, lacht hij. “En ook bij onze familie en vrienden zal je geen ski’s meer vinden op zolder.” “De sfeer zal een beetje een gulden middenweg zijn tussen een stevig dansje ‘placeren’ en rustig een terrasje doen“, vertelt Philip. Er komt een terras met verwarming en een speciale glazen wand zodat mensen uit de wind zitten. En we gaan ook geregeld iets organiseren speciaal voor kinderen. We beseffen wel dat er dit jaar veel winterbars zijn in Kortrijk. Maar we denken dat we met dit concept een heel eigen publiek zullen aantrekken.”

Warmste Week

En ook voor het goede doel hebben de mannen ruimte gelaten. “Van 18 tot 24 december, tegelijk dus met De Warmste Week van de VRT, organiseren we De Warmste Chalet. Op ons binnenplein zal er dan elke avond een livemuziek of een comedyoptreden zijn waarvan de opbrengst naar goede doelen gaat. Voor elke dag zijn er 400 tickets beschikbaar tegen 7 euro het stuk. We willen daarmee vooral lokale goede doelen steunen. Tickets zijn trouwens nu al te koop.”

Het duo mikt vooral op jongeren en dertigplussers, maar in principe is iedereen welkom. “We houden ons qua decoratie nog een heel klein beetje in tot Sinterklaas langsgekomen is. Daarna halen we de sneeuw boven en gaan we alles geven“, besluit Samuel.

Mensen die interesse hebben om deel te nemen aan het concept kunnen dat op verschillende manieren. Van 13 tot 24 december is er een kerstmarkt waarvoor nog enkele plekjes vrij zijn. Mensen met ideeën om het goede doel te steunen zijn ook welkom. Je kan met je suggesties terecht op info@content-events.be. De bar zal open zijn van donderdag tot en met zondag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier