Winterbar Vetur warmt Buda Beach helemaal op

Lukas en Chris van Vetur. © KDS
Redactie KW

Vanaf dit weekend is Buda Beach opnieuw de place to be voor sfeer en gezelligheid. Vetur is de winterbar van Lukas Beke en Chris Sanchez die tot eind januari 2018 open blijft. Een opvallende iglo siert de oever van de Leie. “We wilden iets doen van Kortrijk voor Kortrijk”, klinkt het bij de jonge initiatiefnemers.

Lukas Beke (26) en Chris Sanchez (29) stapten een tijd geleden met een volledig uitgedokterd plan naar de stad. “Het kan het begin zijn van iets groots”, verklappen de jonge ondernemers. Lukas werkt op de dienst marketing van Domino’s Pizza België terwijl Chris naast zijn job bij Orange Connect Us in Gistel dikwijls een handje toesteekt in La Bodeguita del Medio. “We vullen elkaar dus goed aan. En we zagen het vooral helemaal zitten om samen een project uit de grond te stampen.”

De winterbar kreeg de naam ‘Vetur’, winter in het IJslands. Blikvanger van dienst is een opvallende iglotent. “Zo’n tent had ik ooit eens gezien in een horecazaak in Engeland”, vertelt Lukas. “Het was best een hele opdracht om hier een exemplaar te vinden, al helemaal omdat onze tent een diameter van tien meter heeft.” Het interieur van de iglotent moet twee maanden lang een loungesfeer uitstralen. “We gebruiken daarom veel hout, winterse kleuren en warme elementen. Natuurlijk serveren we er ook de typische warme dranken en kleine versnaperingen. De tent is trouwens beschikbaar voor recepties met externe catering.”

Winters strand

Buda Beach wordt voor de gelegenheid in een volledig winters jasje gestopt. Naast de iglo duiken ook een buitenbar en verschillende foodstands op. “We zorgen voor een verwarmd terras, sfeervolle lampjes en besneeuwde kerstbomen. Verenigingen die graag een centje bijverdienen door iets te verkopen in onze chalets, mogen ons altijd contacteren.” Een specifieke doelgroep hebben de jonge mannen niet voor ogen. “Al wie houdt van sfeer en samenzijn op een winterse dag is welkom. Gezelligheid primeert hier”, aldus Chris.

“Ons motto is ‘think big, start small'” – Chris en Lukas, winterbar Vetur

Terwijl het duo nog enkele verassingen achter de hand wil houden, is duidelijk dat ook liefhebbers van een picknick, brunch of winterbarbecue in Vetur aan hun trekken komen. “Daarnaast denken we aan een filmavond en live-bands maar veel meer willen we daarover nog niet verklappen. Ons motto is ‘think big, start small’. Het is voor ons ook essentieel om samen te werken met lokale partners, van Kortrijk voor Kortrijk. We zijn enorm dankbaar voor het werk van interieurarchitect Henryk Virabian en Style Copy Print. En zonder de hulp van de stad en La Bodeguita del Medio zouden we zelfs nooit tot hier zijn geraakt”, besluiten Lukas en Chris in koor.

Info: Winterbar Vetur is open elke dag van 11 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier