Rubriek Economie

Weverij tekent beroep aan tegen weigering windmolens in Passendale

16/11/17 om 15:34 - Bijgewerkt om 15:33

De firma Jonckvansteen uit de Westrozebekestraat in Passendale tekent beroep aan bij de Vlaamse regering na de weigering van de provincie voor het plaatsen van twee windmolens in Passendale.

Weverij tekent beroep aan tegen weigering windmolens in Passendale

© Getty Images/iStockphoto

De firma, een weverij en spinnerij met 60 werknemers, wil extra elektriciteit. "Financieel is dat, naast de lonen de grootste slokop. We zijn al jaren bezig met studies om onze eigen elektriciteit op te wekken. Veel werd uitgeprobeerd, maar was weinig realistisch. Er liggen al zonnepanelen, maar die leveren te weinig elektriciteit op. Met de twee windmolens zou dit wel lukken", klinkt het bij de firma.

Delen

Blijkbaar was het zicht op Tyne Cot belangrijker dan het redden van de aarde

"De adviezen zijn gunstig op dit van de gemeente na. Die motiveerde dat het historisch landschap van Tyne Cot zou geschonden zijn. In Vlaanderen moeten nog honderden extra turbines geplaatst worden wil men de klimaatsdoelstellingen halen. Blijkbaar was het zicht op Tyne Cot belangrijker dan het redden van de aarde". De gemeente bracht inderdaad negatief advies uit. "

We willen als gemeente geen windmolenpark worden met hinder voor de bewoners", aldus burgemeester Sioen ( Open VLD). Er waren ook om en bij de 600 klachten van de bewoners die vrezen voor hinder zoals lawaai, schaduwinslag en het hinderen van het landschap. Ze verenigden zich in het comité Frontwind.

(NVZ)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!