Westlaanpromenade stopt na 20 edities in Roeselare, bierfestival blijft

Van links naar rechts Bjorn Cappelle, Katrien Vanbrabant, Tine Vercruysse, Stijn Couvreur en Freddy 'Wacho' Debels van Bierproefclub 't Plakkertje. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

In oktober vindt er geen 21ste editie plaats van de Westlaanpromenade. Sinds de werken is er onvoldoende draagvlak bij de handelaars in de Westlaan en Noordlaan.

Enkele maanden geleden vond de twintigste editie plaats van de Westlaanpromenade, de grote collectieve opendeurdag in de Westlaan en Noordstraat. Met een wereldrecord pompoenen wilden ze dit nog wat extra in de verf zetten. Door tal van omstandigheden loste die editie de verwachtingen niet in, waardoor nu besloten werd om ermee te stoppen.

“Tijdens de werken haakten heel wat handelaars af, maar na afloop kregen we hen niet meer mee. We vonden onvoldoende draagvlak bij hen en zij zijn natuurlijk nog altijd de basis van het hele verhaal. Sommigen betaalden hun lidgeld niet meer, maar deden dan wel de deuren open tijdens de Westlaanpromenade zelf… Op die manier was het moeilijk werken en dus hebben we met spijt in het hart besloten te stoppen.”

De afgelopen jaren was er tijdens de Westlaanpromenade een bierfestival, met succes. “Die organisatie blijven we verder doen. Niet meer in een tent, maar wel in Expo Roeselare waar we iets meer ruimte hebben. We kiezen daarbij voor de kleinere brouwers. Behalve Rodenbach krijgen grote merken er geen kans.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier