Rubriek Economie

West-Vlaanderen bij Europese regio's met laagste werkloosheid

26/04/18 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:58

De provincies West- en Oost-Vlaanderen zitten bij de Europese regio's met de laagste werkloosheidsgraad. Dat blijkt uit nieuwe cijfers over 275 regio's in de Europese Unie.

West-Vlaanderen bij Europese regio's met laagste werkloosheid

© BELGA

De werkloosheidsgraad in de kustprovincie bedroeg vorig jaar maar 3,2 procent. Met die cijfers zitten die provincies bij de Europese top. Al kan het nog beter: de regio Praag in Tsjechië heeft een werkloosheidscijfer van maar 1,7 procent. Ook verschillende Duitse regio's zitten rond 2 procent.

In België zijn er traditioneel grote interne verschillen op vlak van werkloosheid. In Frankrijk, Italië en Spanje zijn de regionale verschillen nog groter, maar die landen zijn veel omvangrijker.

Het Belgische gemiddelde was 7,1 procent, wat onder het EU-gemiddelde van 7,6 procent ligt. De werkloosheid in alle Vlaamse provincies komt onder beide gemiddelden uit. In de andere gewesten is dat niet steeds het geval: Brussel (14,9 procent) en Henegouwen (11,4 procent) zijn de negatieve uitschieters.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!