Rubriek Economie

West-Vlaams industrieel erfgoed behaalt Europese Industriana-labels

11/05/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

Donderdagmorgen werden in Leuven de eerste Europese Industriana-labels uitgereikt. Vijf West-Vlaamse bedrijven vielen in de prijzen.

West-Vlaams industrieel erfgoed behaalt Europese Industriana-labels

Onder andere brouwerij Rodenbach viel in de prijzen. Op de foto zien we Rudi Ghequire, Peter Buelens en Nancy Verschaete bij de voorstelling van de nieuwe huisstijl. © SB

Het Industriana-label is een erkenningsteken met QR-code dat uitgereikt wordt aan voorbeeldige sites, musea en initiatieven op het vlak van behoud en ontsluiting van industrieel en technisch erfgoed. In een eerste fase konden initiatiefnemers uit heel Europa een kandidatuur indienen rond drie thema's: traditionele textiel en het bereiden van textiele vezels, de verwerking van klei en alcoholische dranken. Nu werden de eerste labels uitgereikt. België mocht daarbij de spits afbijten: het kreeg 22 labels toegekend, waarvan er liefst maar 17 naar Vlaanderen gaan. Daarvan werden er vijf aan West-Vlaanderen toebedeeld, namelijk de vlaszwingelwindmolen 'Preetjes Molen' in Heule, de brouwerij Verhaeghe in Vichte, de brouwerij Rodenbach in Roeselare, de herbestemming van de brouwerij Feys-Callewaert in Beveren-aan-de-IJzer en het Mout- en Brouwhuis De Snoek in Fortem.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!