Wekelijkse markt in Moorsele eindelijk opnieuw onder de kerktoren

Dirk en Monique van D&M Kadoo waren erbij toen de markt in Moorsele opende in 2012. Zij zijn blij dat de markt eindelijk terug is aan de kerk kan plaatsvinden. © TGM
Redactie KW

De wekelijkse markt in Moorsele huist eindelijk weer op de vertrouwde plek. Na goed een jaar afwezigheid wegens werken aan het Sint-Maartensplein keerden de marktkramers terug onder de kerktoren. En daar zijn ze alvast blij om. Dirk en Monique van snoepkraam D&M Kadoo waren er als eerste bij toen de markt in 2012 opende.

“Het voelt een beetje als thuiskomen”, vertellen Dirk en Monique van snoepkraam D&M Kadoo. “De afgelopen periode moesten we uitwijken naar de parking in de Secretaris Vanmarckelaan maar dat was bijlange hetzelfde niet. Eerlijk, we hebben hard ons best moeten doen en vooral in de winterperiode was het doorbijten. Er was weinig parkeergelegenheid en het gebrek aan horeca in de buurt zorgt ervoor dat mensen al minder vlug naar de markt trekken.”

We hebben in samenwerking met de gemeente verschillende initiatieven uitgewerkt om toch volk te lokken. Maar dat was niet altijd een succes. We zijn dan ook blij om terug te keren naar de Platse, waar meer passage is van schoolgaande jeugd en ouders en ook de aanwezigheid van cafés waardoor bezoekers na of voor hun bezoek nog gezellig iets kunnen drinken. Het ziet er bovendien prachtig en gezellig uit!”

Animo

Ook de lokale horeca is tevreden dat de markt terugkeert. “Het zorgt toch voor wat animo in de buurt”, vertelt Bernard Steelandt van De Kroone. “Mensen springen binnen na hun inkopen en nuttigen een aperitiefje of koffie. Ook de marktkramers vinden de weg na of voor het opzetten. Ik merk ook dat de markt vaste klanten heeft, mensen die elke week hun inkopen doen. Het is ook een ideale gelegenheid om eens een praatje te slaan voor velen.

De Moorseelse markt komt terug thuis. Van bij de start in april 2012 had de markt veel succes. Nu kunnen de marktkramers en hun bezoekers genieten van het vernieuwde Sint-Maartensplein.
De Moorseelse markt komt terug thuis. Van bij de start in april 2012 had de markt veel succes. Nu kunnen de marktkramers en hun bezoekers genieten van het vernieuwde Sint-Maartensplein.© TGM

In totaal zullen er acht kramen staan. “Het aanbod is ruim: vis, snoep, kip aan ‘t spit, zuivel, damestextiel, vlees en onderhouds- en huishoudartikelen en er komt ook een groente- en fruitkraam op proef”, vertelt ambtenaar lokale economie Robbe Deflo. “Ik denk dat we op die manier toch een mooi aanbod voor de Moorselenaar hebben kunnen samenstellen.”

Stormloop

In april 2012, zes jaar geleden, was het over de koppen lopen toen de allereerste markt neerstreek in Moorsele.

Wekelijkse markt in Moorsele eindelijk opnieuw onder de kerktoren

Vijftien vaste kramen waren toen van de partij op het Sint-Maartensplein waarbij een paashaas en paaskip eitjes uitdeelden en bezoekers ook konden genieten van een glaasje. In de loop der jaren kwamen en gingen verschillende marktkramers maar de markt op donderdagvoormiddag bleef een vaste waarde. (Tim Ghillemyn)

(TGM/Foto’s TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier