Voorzitterswissel op Nacht van de Aarseelse Ondernemer

Achteraan herkennen we v.l.n.r. Olivier Siemoens, Rik Flamant, Franky Van Quaethem en Luc Van Ryckeghem. Vooraan zien we v.l.n.r. Nancy Declerck, Andy Mahieu, Saskia Comyn, Lisa De Ceuninck en Eveline Maes. © GF
Redactie KW

Ondernemend Aarsele organiseert op zaterdag 24 maart ‘De Nacht van de Aarseelse Ondernemer’. Verwacht daarbij geen grootse prijsuitreikingen, al zal er in de Shamrock die avond genoeg te beleven zijn: gezelligheid, lekker eten, dans en zelfs een voorzitterswissel. Bestuurslid Lisa De Ceuninck: “Aarsele leeft en het is belangrijk dat we iedereen eens samen krijgen.”

“Ondernemend Aarsele bestaat precies tien jaar en is van bij de start een meerwaarde gebleken voor de lokale handelaars en ondernemers”, legt bestuurslid Lisa De Ceuninck (32) uit. Ze is zowel mama, werkneemster als mede-onderneemster in fietsenzaak Sovélo van echtgenoot Sonny Callens. “We zijn een onafhankelijke en uitsluitend Aarseelse vereniging die een link vormt tussen stadsbestuur, overheden en de eigen lokale mensen die we vertegenwoordigen. We maken standpunten duidelijk wanneer dat nodig is en kregen bijvoorbeeld ook inspraak in de vernieuwing van onze dorpskern, maar net zo goed brengen we in Aarsele mensen gewoon eens samen.”

Vaak drukbezet

Dorpsfeesten, de kerstmarkt of het ondernemerscafé zijn jaarlijks terugkerende voorbeelden, maar vorig jaar pakte Ondernemend Aarsele bijvoorbeeld ook uit met een afterwork-event. “Straks zullen we op groot scherm een aantal WK-matchen tonen en ‘De Nacht van de Aarseelse Ondernemer’ past even goed in dat rijtje”, overloopt Lisa. “Aarsele leeft echt, hoor. De meer dan 50 handelaars en ondernemers die bij ons zijn aangesloten, illustreren dat. We beschikken over een goede bestuursploeg, waarin verschillende meningen en ideeën duidelijk geformuleerd kunnen worden. Dat is nodig als je als vereniging wil proberen te vernieuwen of verandering wil doen ontstaan. Niet vergeten dat iedereen zelfstandig en dus vaak drukbezet is.”

Voorzitterswissel

Op 24 maart zijn die allemaal welkom in de Shamrock, bevestigt Lisa. “Gevestigde waarden of nieuwe gezichten, het maakt niks uit. Ik gebruik niet zo graag het woordje ‘netwerken’ want het gaat er in de eerste plaats om elkaar te leren kennen en samen gezellig aan tafel te gaan. Dat primeert tijdens ‘De Nacht van de Aarseelse Ondernemer’, al heeft deze editie wel een uitsmijter van formaat. Olivier Siemoens, die van bij de oprichting van Ondernemend Aarsele het voorzitterschap op zich nam, geeft na tien jaar de fakkel door. Aan welke man of vrouw? Dat houden we geheim tot 24 maart natuurlijk”, glimlacht Lisa De Ceuninck tot slot.

(RDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier