Voortaan heerlijke koffie in vertrekhal Luchthaven Oostende-Brugge

'My Cup On Wheels' is een proefproject in de Oostendse luchthaven. Na drie maanden wordt het project geëvalueerd. © JRO
Redactie KW

In de vertrekhal van de Luchthaven Oostende-Brugge kunnen passagiers sinds zaterdag 2 maart terecht voor een heerlijke kop koffie of een lekkere boterkoek.

‘My Cup On Wheels’ is een Piaggio scooter, omgebouwd tot een coffee truck. De koffie wordt ter plaatse gemaakt en er is een uitgebreid gamma aan koffie- thee- of chocoladedranken. Maar ook andere zoetigheden of een glas vers geperst fruitsap behoren tot de mogelijkheden.

Op het Vakantiesalon in Antwerpen leerde Vanessa Flamez, marketing & communication manager van Luchthaven Oostende-Brugge, het concept kennen. “Een koffiehuis op wielen is nu eenmaal een mooie en heerlijke meerwaarde om de beleving van alle luchthavenpassagiers in Oostende op te krikken. Er zijn er maar weinigen die de geur van verse koffie niet kunnen smaken. Dit concept van “customer experience” kadert dan ook integraal in het verder uitrollen van de strategie zodat we hier dan ook volle aandacht aan besteden. Als regionale luchthaven luisteren wij – méér dan nationale luchthavens – naar de noden en wensen van de bezoekers. Zo bouwen wij verder aan ons imago van “klantvriendelijke” luchthaven. Wij denken niet alleen in termen van het verhogen van de service; wij pakken het aan en doen het”, aldus Vanessa Flamez.

Lyvia en Trees werden door Brecht Dewilde afgezet aan de luchthaven.
Lyvia en Trees werden door Brecht Dewilde afgezet aan de luchthaven. “Top dat we hier nu iets kunnen drinken alvorens we effectief inchecken.”© JRO

Trees De Vos en Lyvia Diser vertrekken reeds voor de derde keer uit Oostende. Zaterdagmorgen stonden ze gepakt en gezakt klaar in de Oostendse luchthaven om in te checken richting Tenerife. “We zeiden op de heenreis naar de luchthaven al dat het wat saai zou zijn omdat er eigenlijk niets is op de Oostendse luchthaven, met uitzondering van enkele automaten”, vertelt Lyvia. “Maar we waren aangenaam verrast toen we de vertrekhal binnen stapten. Wie kan dit negatief vinden? De aanwezigheid van de coffeetruck geeft meteen ook een huiselijker gevoel aan de vertrekhal. Zeker een meerwaarde voor de luchthaven.”

Het gaat om een proefproject. Na drie maanden zal het project geëvalueerd worden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier