Rubriek Economie

Voortaan energiepremie voor betaalbare huurwoningen in Wingene

30/01/18 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:00

Men komt tussen bij energiebesparende investeringen zoals plaatsen hoogrendementsglas, een zonneboiler, isolatie en zonnepanelen.

Voortaan energiepremie voor betaalbare huurwoningen in Wingene

De Wingense gemeenteraad keurde maandagavond een nieuwe energiepremie voor huurwoningen goed. Men komt tussen bij energiebesparende investeringen zoals plaatsen hoogrendementsglas, een zonneboiler, isolatie en zonnepanelen. Het komt ook het milieu ten goede, Wingene engageerde zich met het burgemeestersconvenant om tegen 2020 minstens 20 procent minder CO2 uit te stoten.

"Het is voor de verhuurder vaak niet interessant om te investeren in een energiezuinige woning aangezien de huurder de hoge energiefactuur betaalt. Huurwoningen vallen ook vaak uit de boot bij de bestaande premiestelsels. Door de eigenaar-verhuurder een premie toe te kennen wordt hieraan tegemoetgekomen", zegt schepen van huisvesting Brecht Warnez (CD&V). De premie bedraagt 20 procent van de kostprijs van de uitgevoerde werken met een maximum van 2.500 euro. Randvoorwaarde is dat na de werken gedurende drie jaar geen prijsverhoging is toegestaan. "Op die manier komt de energierenovatie niet alleen de verhuurder en het leefmilieu, maar ook de huurder ten goede die zijn energiekosten ziet dalen", klinkt het nog.

(JD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!