Voormalige site Wimme Boxing Club en turnclub Rust Roest in Brugge verkocht

Redactie KW

Een projectontwikkelaar wil er 50 woningen en een ondergrondse parking voor 144 auto’s realiseren. Voor de verkoop strijkt Brugge minimum 1,4 miljoen euro op.

De Stad Brugge verkoopt de voormalige loodsen Himpe in de Groenestraat, waar vroeger onder andere Wimme Boxing Club en turnclub Rust Roest gevestigd waren, aan een projectontwikkelaar.

De NV Vanhaerents Development, die deel uitmaakt van de bouwgroep Artes, wil er 50 woningen en een ondergrondse parking voor 144 auto’s realiseren. Voor de verkoop strijkt Brugge minimum 1,4 miljoen euro op.

Met deze overeenkomst komt er een eind aan een dossier dat al jaren om een oplossing smeekte. In 2014 al had de NV Gulden Roos al gelijkaardige plannen en kreeg een stedenbouwkundig attest. “Garages en leegstaande loodsen worden vervangen door een kwalitatief woonproject met veel groen. Want een waardevolel binnentuin wordt ontsloten en zal deels een publiek park worden“, zeggen schepen Boudewijn Laloo en burgemeester Renaat Landuyt.

De projectontwikkelaar bereidt momenteel een bouwaanvraag voor 50 wooneenheden, waarvan 70% appartementen. In 2018 volgt een openbaar onderzoek, zodat de werken in 2019 kunnen starten.

(SVK – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier