Rubriek Economie

Voor het eerst 'Black Friday' in Kortrijk

17/11/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 16/11/17 om 15:13

In Kortrijk wordt op vrijdag 24 november voor het eerst 'Black Friday' gehouden. Het concept komt overgewaaid van de Verenigde Staten waar 'Black Friday' wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen.

Voor het eerst 'Black Friday' in Kortrijk

Vrijdag begint het kerstshoppen écht. © JVGK

In Kortrijk betekent dat dat de winkels in het winkelwandelgebied én K in Kortrijk open zijn tot 20 uur. Alle deelnemende handelaars zorgen die avond voor een 'specialleke', in de vorm van een korting of een leuke attentie voor hun klanten.

"Van 17 tot 20 uur is er ook animatie, met onder meer steltlopers en een muzikaal spektakel", zegt Emilie Delorge van Shop in Kortrijk. "In de winkelstraten worden ook kwalitatieve sleutelhangers uitgedeeld in de vorm van zwarte hartjes, verwijzend naar 'Black Friday' en een hart voor de ondernemers."

Naast de 85 winkels van K in Kortrijk is er een 50-tal winkels uit het centrum ingeschreven. "Handelaars die willen deelnemen, kunnen mailen naar info@shopinkortrijk.be", klinkt het. (NVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!