Voedingsgroep Ardo uit Ardooie is Onderneming van het Jaar

CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. © (Belga)
Redactie KW

De voedingsgroep Ardo uit Ardooie is de ‘Onderneming van het Jaar’. Dat maakte EY, dat deze wedstrijd samen met De Tijd en BNP Paribas Fortis organiseert, dinsdagavond bekend. CEO Rik Jacob ontving de award uit de handen van vicepremiers Jan Jambon en Alexander De Croo. Ardo volgt vastgoedbevak WDP op, de laureaat van vorig jaar. Het is de 24ste keer op rij dat de wedstrijd voor bedrijven in Nederlandstalig België wordt georganiseerd.

Ardo is een wereldspeler in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit voor zowel retail, foodservice als de voedingsindustrie. Ardo haalde het van medefinalisten Decospan (fineerhoutfabrikant uit Menen) en Reynaers Group (aluminiumproducent uit Duffel).

“Ardo is een sterke Belgische familieonderneming, die met durf en talent heel mooie resultaten weet neer te zetten”, aldus Michèle Sioen, voorzitster van de jury. “Bovendien zet het bedrijf ook sterk in op duurzaamheid. Ardo heeft met een indrukwekkende fusie van verschillende takken van de familie Haspeslagh belangrijke synergieën en resultaatsverbeteringen geboekt. Het familiebedrijf is zo uitgegroeid tot een onbetwiste Europese leider en staat klaar om wereldwijd een belangrijke rol te spelen.”

Beloning voor snelgroeiende ondernemingen

De Vlaamse regering wil met de prijs snelgroeiende ondernemingen in volle ontwikkelingsfase belonen voor hun geleverde inspanningen en hen motiveren om op hetzelfde elan verder te gaan.

De titel “Onderneming van het Jaar” wordt al sinds 1995 uitgereikt, met de bedoeling om de prestaties van Belgische bedrijven in de kijker te zetten. Criteria waarmee rekening wordt gehouden zijn de financiële resultaten, ondernemerschap, internationalisatie, innovatie en deugdelijk bestuur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier