Rubriek Economie

Voeding Lesage mag niet uitbreiden en trekt naar Poperinge

10/08/18 om 10:31 - Bijgewerkt om 10:30

Na de verwoestende brand bij Voeding Lesage op 4 maart, wou zaakvoerder Peter Lesage zijn bedrijf opnieuw opbouwen in Oostvleteren, en zelfs uitbreiden. Dat laatste zagen de provincie en de Vlaamse overheid echter niet zitten, en dus verhuist Voeding Lesage naar Poperinge, naar het gebouw van tabaksgroothandel Cobeltab.

"De afbraak- en opruimingswerken na de felle brand in de stockageruimten hebben een dikke maand in beslag genomen", zegt gedelegeerd bestuurder Peter Lesage. "Ondertussen werken we vanuit een opslagmagazijn dat we huren in Menen. Wij hadden graag tegen Nieuwjaar opnieuw gebouwd én uitgebreid in Oostvleteren. Dat wilden we doen zonder de leefbaarheid van de buurt in het gedrang te brengen. Daarbij kregen we de volledige steun van het gemeentebestuur, dat de bouwplannen van onze architect zag zitten. Maar de dienst stedenbouw van de provincie en het Vlaams Gewest gingen daar tijdens een vergadering niet mee akkoord. Het vroeger bestaande gebouw mocht opnieuw opgetrokken worden, maar we mochten niet uitbreiden. Het zou jaren duren om daarvoor de procedure te doorlopen en onder meer een planologisch attest en ruimtelijk uitvoeringsplan te kunnen krijgen. En daarop konden wij natuurlijk niet bli...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!