Vlaamse Lifetime Achievement Trophy voor Daikin Oostende

© GF
Redactie KW

Flanders Investment & Trade, het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen, reikte de Lifetime Achievement Trophy voor 45 jaar investeren in Oostende uit aan de Japanse aircospecialist Daikin.

Voor het zevende jaar op rij richt Flanders Investment & Trade (FIT) de schijnwerpers op buitenlandse bedrijven met opvallende investeringsprojecten in Vlaanderen. Het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen zal daarvoor drie trofeeën uitreiken: de Foreign Investment of the Year Trophy, de Lifetime Achievement Trophy en de Newcomer of the Year Trophy.

De winnaar van de Lifetime Achievement Trophy wordt voor het eerst op voorhand bekendgemaakt. Zo wil FIT het belang van trouwe buitenlandse investeerders voor Vlaanderen nog meer onderstrepen. Aircospecialist Daikin zal de trofee ontvangen uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Grootste werkgever van Oostende

Daikin was een van de eerste Japanse bedrijven ooit om zich op Vlaamse bodem te vestigen en vierde in 2018 zijn 45-jarige bestaan in de regio. De rode draad door die geschiedenis is innovatie, zowel op productie- als technologisch vlak. Daikin liet in 1973 zijn oog vallen op kuststad Oostende als locatie voor zijn Europese hoofdkantoor. Na verloop van tijd kwam daar een R&D- en kenniscentrum bij en opende Daikin Europe sites in Gent en Brussel.

De recente bouw van de Daikin Academy – een internationaal opleidingscentrum – maakt het plaatje compleet. Door de decennia heen steeg de omzet van Daikin Europe van 5 miljoen tot 2,8 miljard euro, waarvan 85 miljoen in Vlaanderen. Het aantal werknemers in de regio nam toe van 68 naar 2.040, waarvan zo’n 1.700 in Oostende. Daarmee is Daikin Europe de grootste werkgever van Oostende.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier