Rubriek Economie

Vines is eerste wijnbar 'pur sang' in Oostende

22/12/17 om 04:00 - Bijgewerkt om 03:59

Sinds kort vind je in de Madridstraat in Oostende wijnbar Vines. Je kan er terecht voor uitsluitend Amerikaanse wijnen en spirits, een unicum in de Benelux.

Vines is eerste wijnbar 'pur sang' in Oostende

Jean-Marie Goudesone, Axel Goudesone en Brigitte Dewitte. (Foto MF) © MF

"Onder de naam maQUINZE zijn wij als importeur en distributeur gespecialiseerd in wijnen en spirits uit de States, voornamelijk uit Californië, Oregon en Washington. Alle domeinen worden door ons persoonlijk geselecteerd en verdelen wij ook exclusief voor de Benelux. Na zeven jaar was het tijd voor een nieuw hoofdstuk. We krijgen versterking van onze zoon Axel en samen openden we een wijnbar op onze locatie in de Madridstraat, waar elke moderne wijnliefhebber zijn gading vindt in een bijzonder aparte setting", zeggen Jean-Marie Goudesone en Brigitte Dewitte.

Bekend persoon in horecawereld

Jean-Marie krijgt sinds een tijdje versterking van zijn zoon Axel. Hij is geen onbekend figuur in de Oostendse horecawereld. "Na werkervaringen in prestigieuze Belgische horecazaken werkte ik onder meer in Histoires d'O en Krush Club. maQUINZE blijft voor alle duidelijkheid bestaan, maar met de wijnbar Vines willen we de mensen voortaan ook laten proeven in onze zaak. In onze bar kan je ook iets eten en drinken. Als gediplomeerde chef zorg ik voor een verfijnd wisselend aanbod van tapas en fingerfood. We overstijgen het concept wijnbar, want ook voor een verfijnde klassieke cocktail of een koffie ben je hier aan het juiste adres", klinkt het bij Axel, die zorgt voor de dagelijkse leiding van Vines.

Meer dan 160 verschillende wijnen en spirits

"We hebben meer dan 160 verschillende wijnen en spirits in onze portfolio. Dat vergt wel wat oefening van Axel, want wijn proeven is topsport", zegt Jean-Marie met een knipoog. "We verstaan elkaar en we willen hetzelfde bereiken om onze Amerikaanse producten meer in de kijker te plaatsen. Alle flessen in onze winkelrekken kan je nuttigen in de wijnbar met vrienden of familie mits een bottle fee. Verder hebben we minstens 16 open wijnen per glas te ontdekken. Ons aanbod groeit gestaag. Een tijd terug werden wij benaderd door een topdomein uit Napa Valley om hun producten exclusief te verdelen in de Benelux. Enkele legendarische Californische wijnen behoren tot hun portfolio. Meer kunnen we nu niet vertellen, want de deal wordt eerstdaags gefinaliseerd", klinkt het.

"Voor advies naar particulieren en de horecasector toe ben je hier ook aan het juiste adres. We zijn de eerste wijnbar in Oostende 'pur sang'. Vines betekent trouwens wijnstokken", geeft Axel nog mee.

(MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!