Rubriek Economie

Vier finalisten maken kans op titel van West-Vlaamse jonge ondernemer

08/02/18 om 12:12 - Bijgewerkt om 12:10

Ook dit jaar zetten de 14 West-Vlaamse JCI-afdelingen hun schouders onder de zevende editie van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer. Het event vindt dit jaar plaats op donderdag 29 maart 2018 in Brugge.

Vier finalisten maken kans op titel van West-Vlaamse jonge ondernemer

De vier finalisten van de wedstrijd. © JCI

In totaal werden 19 kandidaturen ingediend. In samenwerking met consultancykantoor Vandelanotte uit Kortrijk kozen de voormalige winnaars van de West-Vlaamse Jonge Ondernemer uiteindelijk de vier finalisten. In willekeurige volgorde dingen deze laureaten mee naar de felbegeerde award en het bijhorende ticket voor de finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer: Lorenzo Deceuninck van LDM Moving & Handling uit Staden, Sofie Vandenbriele van Bulik Standbouw uit Izegem, Laurent Valcke van O'Learys uit Wevelgem en Robin Maes van de MR Group uit Kortrijk.

De commissie, die dit jaar wordt voorgezeten door de afdeling van JCI Houtland onder leiding van Jonas Maes, organiseert de award en leidt het gehele traject van sponsoring tot jurering in goede banen. "Het was onze bedoeling om dit jaar meer te bieden dan enkel de awardshow. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn kandidaten, sponsors, jury en JCI meermaals samen te brengen, wat het ondernemerschap tussen de stakeholders alleen ten goede komt", zegt commissiedirecteur Jonas Maes.

De pijlers van JCI

De jury die uiteindelijk de finalist kiest, wordt samengesteld uit ondernemende West-Vlamingen, elk met een specifieke achtergrond. Juryvoorzitter Francis Van Eeckhout (Deceuninck) zal samen met zijn jury de kandidaten toetsen aan de pijlers die aan de basis liggen van JCI: individu, gemeenschap, internationalisme en business.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!