VIDEO De nieuwe Barco-site van fundament tot afwerking, in minder dan 1 minuut

Axel Vandenheede

Vrijdag opende Barco officieel zijn nieuwe site One Campus in Kortrijk. Koning Filip was de eregenodigde.

Dinsdag was de koning al te gast in Zuid-West-Vlaanderen: hij was toen in Kuurne om de herdenking van de Leieslag bij te wonen. Vandaag opende topbedrijf Barco (opgericht in 1933 als Belgian American Radio Corporation) zijn gloednieuwe site en daar was de koning ook heel graag bij.

Rondetafelgesprek

Koning Filip kreeg een rondleiding in The Circle, een cirkelvormig gebouw in glas met een diameter van 75 meter. Eerst stond een kleine 3D-voorstelling in het theater op het programma: er werd een fragment getoond van de animatiefilm Kung Fu Panda. De koning en de aanwezigen zetten daarvoor een 3D-brilletje op. Daarna ging het naar verschillende andere ruimtes, waar nog enkele korte presentaties volgden. De koning was alvast erg geïnteresseerd in de geadvanceerde technologie.

De koning kreeg een voorsmaakje van een 3D-animatiefilm.
De koning kreeg een voorsmaakje van een 3D-animatiefilm.© JVGK

Na de rondleiding vond een rondetafelgesprek plaats in Barco waarbij onder meer vertegenwoordigers van Crop’s (Wielsbeke), Bekaert (Zwevegem), Televic (Izegem) present tekenden. Ook Stefaan De Clerck, voorzitter van Proximus, zat mee aan tafel.

50 miljoen euro

Voor het bezoek van de koning had ceo Eric Van Zele al de bal van Euronext mogen laten luiden en waren er speeches geweest van de ceo zelf, burgemeester Vincent Van Quickenborne en architect John Eyers.

De koning en de andere genodigden kregen een mooie rondleiding.
De koning en de andere genodigden kregen een mooie rondleiding.© JVGK

De gloednieuwe site is gelegen op het Beneluxpark en heeft 50 miljoen euro gekost. The Circle is het paradepaardje. Ook de gebouwen The Lab (waar de afdeling R&D gehuisvest is) en The Pulse (administratief gebouw) zijn nieuw. The Engine zijn de vroegere gebouwen die momenteel uitgebreid worden. Tegen eind juni moet de verhuizing van R&D van Kuurne naar Kortrijk afgerond zijn. Tegen midden eind 2017-midden 2018 verhuist ook de afdeling operations. In Kuurne behoudt Barco wel een logistieke eenheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier