Rubriek Economie

VIDEO De Lijn plaatst busorder bij VDL Roeselare en tramorder bij Spaanse CAF

25/10/17 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:23

Op de laatste dag van de internationale vakbeurs Busworld op West-Vlaamse bodem had De Lijn belangrijk nieuws voor onze provincie. Drie maanden na de gunning van 24 kusttrams mag de vervoersmaatschappij er nog 24 bijbestellen. Op die manier zullen tegen 2022 alle kusttrams vernieuwd worden. Tegelijk maakte De Lijn bekend dat VDL in Roeselare 121 bussen mag bouwen, waarvan 66 hybride. Een investering van 32,6 miljoen euro.

De Nederlandse groep VDL, dat zijn speerpunt in Roeselare heeft, kreeg goed nieuws. De Lijn kreeg van de Vlaamse regering groen licht voor de bestelling van 121 bussen, waarvan 66 hybride bussen van het type Citea SLE Hybrid en 55 bussen met een Euro VI-motor, meteen ook de laatste bestelling van bussen met een dieselmotor. De hybride bussen, die ook gedeeltelijk volledig elektrisch kunnen rijden, zullen vooral ingezet worden op de stadsnetten. Daarmee zal in heel Vlaanderen een op de ach...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!