VIDEO De Lijn plaatst busorder bij VDL Roeselare en tramorder bij Spaanse CAF

De Lijn maakte op Busworld bekend dat VDL in Roeselare 121 bussen mag maken en dat tegen 2022 alle kusttrams met pensioen mogen. © TGM
Redactie KW

Op de laatste dag van de internationale vakbeurs Busworld op West-Vlaamse bodem had De Lijn belangrijk nieuws voor onze provincie. Drie maanden na de gunning van 24 kusttrams mag de vervoersmaatschappij er nog 24 bijbestellen. Op die manier zullen tegen 2022 alle kusttrams vernieuwd worden. Tegelijk maakte De Lijn bekend dat VDL in Roeselare 121 bussen mag bouwen, waarvan 66 hybride. Een investering van 32,6 miljoen euro.

De Nederlandse groep VDL, dat zijn speerpunt in Roeselare heeft, kreeg goed nieuws. De Lijn kreeg van de Vlaamse regering groen licht voor de bestelling van 121 bussen, waarvan 66 hybride bussen van het type Citea SLE Hybrid en 55 bussen met een Euro VI-motor, meteen ook de laatste bestelling van bussen met een dieselmotor. De hybride bussen, die ook gedeeltelijk volledig elektrisch kunnen rijden, zullen vooral ingezet worden op de stadsnetten. Daarmee zal in heel Vlaanderen een op de acht bussen hybride rijden. De bussen zijn grotendeels bestemd voor Antwerpen en Limburg, waar de vloot het dringendst aan vervanging toe is. Op de bussen is er plaats voor 71 personen. De 55 Euro VI-bussen zijn voor Vlaams-Brabant. Vlaanderen investeert in dit order 32,6 miljoen euro. In West-Vlaanderen rijden op dit moment 38 hybride bussen en drie elektrische in Brugge. Tijdens Busworld werden de contracten ondertekend en werd de deal bezegeld op de stand van VDL met een slag op de gong.

De eerste nieuwe trams worden eind 2019 geleverd

Anderzijds mag het Spaanse CAF nog eens 24 kusttrams bouwen, wat het totaal zet op 48 en waarmee de volledige vloot tegen 2022 zal vervangen worden. De investering bedraagt 99,7 miljoen euro. Het gaat om trams van het type Urbos 100, een vijfdelige tram van 31,4 meter lang die ruimte biedt voor 187 plaatsen. “We bestellen in totaal 48 kusttrams en op die manier kunnen alle huidige toestellen in 2022 op pensioen“, vertelt directeur-generaal Roger Kesteloot. “Dat is uiteraard goed nieuws voor reizigers en trambestuurders van de langste tramlijn ter wereld. Sinds 2014 kochten we al 136 nieuwe trams, goed voor een investering van 325 miljoen. De komende jaren komt daar nog eens 194 miljoen bij voor 98 trams. De eerste nieuwe trams worden eind 2019 geleverd. Deze zullen over heel de lengte toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.”

Comfort

Er is ook nagedacht over het comfort van de reizigers. Zo worden de bussen en trams een pak toegankelijker met een verlaagde opstap en een platte vloer, ook voor rolstoelgebruikers. Zowel de trams als bussen krijgen zetels in recuperatieleder en er is klimaatregeling voorzien. “We investeren in moderne, snelle en comfortabele voertuigen. Zo sparen we het milieu en op termijn onze eigen portemonnee. Omdat VDL het buscontract kon binnenhalen, kunnen we met deze investering ook een impuls geven aan een Vlaams constructeur”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

(TGM/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=CD-WLYrGoro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier