Vic en Robbert openen hun Vestiaire: kleren voor mannen, café voor iedereen

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Alles kan anders, alles kan beter en vooral: alles kan. Nog niet zo lang geleden zouden barmannen er nooit aan gedacht hebben om een kleerwinkel te openen waar ze ook drank schenken. Geen gek idee nochtans. Misschien wel een manier om ervoor te zorgen dat een man zelf zijn kleren gaat kopen, zonder dat zijn vrouw dat voor hem hoeft te doen.

‘Bar Boutique’ is de ondertitel van de gloednieuwe en trendy zaak die Robbert Buyse (21) en zijn broer Vic Pattyn (24) de naam Vestiaire meegegeven hebben. Een plek waar je gerust je jas mag uitdoen en je aan de toog settelen om je tussen pot en pint van broek en vest te voorzien.

Vic en Robbert zijn opgegroeid met het besef dat je niet moet kiezen, je kan overal het beste van meepikken. Dat ondervonden ze zelf toen ze plusbroers werden in een nieuw samengesteld gezin. Plus, in de zin van ‘nog beter dan’. Moeder Isabelle Lemaire heeft een winkel van exclusieve dameskledij om de hoek: La Fille de René, genoemd naar haar vader. Zij en haar man zitten allebei in de verkoop en beseffen beter dan wie ook dat je tegenwoordig moet differentiëren om te overleven. Met andere woorden: je moet in alle richtingen durven ontwikkelen en toch weten welke kant je uitgaat.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Vic en Robbert ruilen de toog van De Geverfde Vogel in voor hun eigen kledingwinkel annex bar Vestiaire Bar Boutique!

https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/economie/vic-en-robbert-openen-hun-vestiaire-kleren-voor-mannen-cafe-voor-iedereen/article-normal-364279.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Vrijdag 8 maart 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/361975754655751/500

Vic en Robbert stonden tot voor kort samen achter de toog in De Geverfde Vogel in ‘t Straatje in Kortrijk. De mannenkledij die ze gaan verkopen, in Vestiaire, gelegen op Kring 9, zal ‘casual’ zijn en richt zich dan ook in de eerste plaats op jonge mannen zoals zij.

Troeven

Gevraagd naar de troeven van hun Vestiaire noemen ze er zonder aarzelen zeven op. Een groot terras waar mensen aan hun tafeltjes bediend zullen worden. En waar de sfeer af en toe nog wat aangezwengeld zal worden door een dj. Boven in de bar-boetiek zal er ook ruimte zijn waar mensen in lage stoeltjes van hun drankjes kunnen genieten terwijl ze door de ronde ramen naar de vele voorbijgangers op het plein staren.

Vestiaire wil anders zijn dan andere zaken. Differentiëren dus. Dat willen ze doen door een ander aanbod in kleren en drank te serveren. Een biermerk dat je in Kortrijk niet vaak drinkt en kleren die je hier weinig of nergens vindt.

Mannen winkelen niet graag. Dat is een cliché waar Robbert verandering in wil brengen. “We weten onderhand dat ze graag drinken. Dat hun dorst hier gelest kan worden, zal shoppen voor hen aangenamer maken, denk ik“, zegt Vic. Maar braspartijen verwacht hij er niet. “Het is niet de bedoeling dat ze niet meer op hun benen kunnen staan als ze een broek komen kopen.”

Fairtrade

De ligging aan de Kring is nog zo’n troef. Het plein is de laatste maanden echt tot leven aan het komen. “We zitten in het hart van Kortrijk en toch kan je hier op je gemak zitten”, aldus de jongens. Vestiaire wil zoveel mogelijk werken met fairtrademerken. De kleren die de man maken, mogen niet door kinderen gemaakt zijn en moeten vriendelijk zijn voor het milieu. Zeker in tijden dat jongeren meestappen in klimaatmarsen.

De vrouwen kunnen rustig een glas drinken terwijl de mannen shoppen. Met andere woorden, een vrouwvriendelijke winkel voor mannen. Vestiaire opent zijn deuren op vrijdag 15 maart en maakt er meteen een heel feestweekend van.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier