Rubriek Economie

Verpauperde panden zijn vloek op Stationsplein in Roeselare

19/01/18 om 07:45 - Bijgewerkt om 14:37

Nog dit voorjaar zullen het nieuwe stationsgebouw én het Stationsplein feestelijk ingehuldigd worden. Eindelijk, want van 'Roeselare Centraal' was er al sprake in 2007 en de werken duurden bijna tien jaar. Het resultaat mag gezien worden. Alleen jammer dat heel wat handelspanden op het Stationsplein een verpauperde indruk maken en de dynamiek daar niet echt op gang komt.

Tussen de Ooststraat en het Parkhotel is er niet veel aan de hand. Horecazaken Den Eekhoorn, In den Trap, Saint-Georges, Petrouska en Pastini zijn druk beklante zaken en vormen, zeker in de warmere maanden met de uitgebreide terrassen en de grote kinderzandbak, een leuke en mooie bestemming. Eerste dissonant is het horecapand van het Parkhotel, dat al een tijdje te huur staat en waar de verf afbladert. "Dat is van tijdelijke aard en tegen dat het Stationsplein volledig af zal zijn, zullen ook de gevels van het Parkhotel helemaal opgefrist zijn", vertelt hoteleigenaar Bart Vandewiele. "We zijn in vergevorderde onderhandelingen met een horecagerelateerd bedrijf dat het pand wil huren en we wachten tot we een huurcontract hebben om de gevel aan te pakken. Tegen dan zal ook de ruwbouw van onze hoteluitbreiding klaar zijn. We hebben de oude bakkerij Java gekocht, hebben dat gebouw gesloopt en er komt een nieuwbouw die mooi opgaat in d...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!