Verkoop gebouwen Tyberpark van start in Menen

De architectuur van de gebouwen op het Tyberpark werd verder verfijnd. Elk gebouw krijgt zijn eigen moderne strakke identiteit. © Architecten Vandecasteele en Vanhooren
Redactie KW

Het schiet op met de site Tyber. Afgelopen weekend werden ondernemers die eerder al interesse toonden rondgeleid op het Tyberpark. Projectontwikkelaar Filip Dobbelaere was tevreden over de positieve belangstelling.

In 2017 werd het startschot gegeven voor de herontwikkeling van de oude fabriek Tyber. Onder andere alle asbest werd verwijderd en de gebouwen werden integraal gesloopt.

2018 werd dan het jaar van de voorbereidende werkzaamheden, de verdere sloop en sanering en de aanleg van de infrastructuur, de wegen en de nutsvoorzieningen. “De aanleg van de nutsvoorzieningen moet klaar zijn in oktober dit jaar”, zegt projectontwikkelaar Filip Dobbelaere. “De bouw van de eerste kmo-gebouwen zal aangevat worden begin 2019, als alles goed verloopt zullen de eerste kmo-units afgewerkt zijn in het najaar van 2019.”

Het gaat dus snel, de ontwikkeling van de site. Personen die eerder al interesse toonden in de kmo-units werden afgelopen weekend uitgenodigd voor een plaatsbezoek. “Er kamen heel wat personen langs”, bevestigt Filip Dobbelaere. “Zoals ik had verwacht, zijn de lokale ondernemers die geïnteresseerd zijn vooral op zoek naar kleinere ruimtes. De ontmoetingen verliepen zeer positief.”

Wie meer wil weten over de inrichting kan terecht bij Filip Dobbelaere op 0476 69 44 09.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier